Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
 
8. 6. - 10. 6. Kupte si podprsenku se slevou až 20 %
 

Nosíte doma stejnou podprsenku jako přes den? Škodíte svým prsům i svému zdraví!

31. května 2017 | 06:00

Spousta žen chodí doma bez podprsenky nebo nosí stejnou jako do práce: většinou tu s vyztužením a kosticemi. To je ale chyba! Rozhodně se vyplatí koupit si podprsenku na doma, a dokonce i na spaní. Pokud budete nosit správný typ, zajistíte si nejen pohodlí, ale ještě si i můžete zlepšit postavu – třeba jen přes noc!

Nosit podprsenku s kosticemi celý den vůbec není zdravé. Nemůžete se uvolnit a cítit se komfortně, a navíc se zároveň kvůli neustálému nošení podprsenek zhoršuje krevní oběh, a tím se také zvyšuje riziko vzniku rakoviny prsu. Nicméně i chození bez podprsenky má svá negativa, většinou estetická. Například působení zemské přitažlivosti a u některých z nás také nespokojenost s tím, jak naše prsa bez vylepšení podprsenkou vypadají.

Jakou zvolit: Jaké podprsenky jsou tedy vhodné na doma, když nechcete chodit „naostro“ a zároveň si nechcete ničit tělo? Noste podprsenky bez kostic, nebudou vás škrtit. Na výběr je mnoho typů – pohodlné, sportovní a teplákové nebo svůdné krajkové. Některé ženy určitě uvítají pohodlné vyztužené podprsenky. Krajkovou podprsenkou zase určitě potěšíte partnera a zároveň se v ní budete cítit svůdně a sexy.

Podprsenka na spaní je novinkou. Proč podprsenku nesvlékat ani v noci? Některé ženy tvrdí, že jim nošení noční podprsenky zlepšuje tvar ňader a zabraňuje tvorbě strií.

Noční podprsenku by měly volit zejména ženy s velkým poprsím. Při spánku jim ňadra padají k jedné straně, a tvoří se tak právě nevzhledné strie. Podprsenka prsa podrží a alespoň trochu jejich vzniku zabrání.

Jakou zvolit: Podprsenka určená na spaní je bez kostic, bez výztuže a může být i bezešvá. Nosit ji můžete i přes den na doma. Lepší je vybrat si takovou, která nemá žádné zdobení – třeba krajky, které vám můžou přes noc způsobit otlaky.

Inspirujte se v naší fotogalerii:

Podívejte se také na video, jak si vybrat podprsenku, aby ňadra vynikla!

Video se připravuje ...
Takhle vaše prsa nevyniknou! Chyby při výběru podprsenky na malá ňadra • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová
O víkendu 8. - 10. 6. jsme pro vás připravili skvělou nákupní akci. Ve vybraných obchodech si budete moci koupit tu nejlepší podprsenku, navíc se slevou až 20 % a dárkem od YVES ROCHER. To rozhodně nesmíte propásnout!
Správná velikost podprsenky
Video se připravuje ...