Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Moc těsné nebo obnošené? Díky těmto trikům vám džíny zase sednou!

  • Džíny by vám měly perfektně padnout
    17. září 2018 | 06:00

    Ať už se vaše džíny vytáhly a jsou příliš velké nebo se do nich ani nedostanete, my pro vás máme řešení. Naše praktické tipy vám pomohou vypořádat se s denimovými kalhotami, o kterých jste si myslela, že jsou na vyhození.

    Díky našim trikům možná vytáhnete i džíny, které ve skříni dlouho ležely kvůli tomu, že vám jsou malé. Budou se vám ale hodit i u nových džínů, které jste si zrovna koupila a chcete, aby vám dlouho vydržely.

  • Příliš velké

    Natáhly se vám džíny a teď jsou vám příliš volné? Stačí je hodit do pračky a tu nastavit na vyšší teplotu. Tato metoda funguje nejlépe, když jsou vaše džíny vyrobeny z většího podílu bavlny. Po té, co je vyperete, hoďte je do sušičky a přepněte na horký program. Díky teplu vlákna ztuhnou, a džíny se tím pádem zmenší. Pokud to stále nezabírá, zkuste tajný trik. Na zadní část u pasu si všijte gumičku o délce přibližně 10 centimetrů, která kalhoty stáhne.

    Džíny
    Autor: istockphoto.com

  • Příliš malé

    Napadlo vás někdy, že džíny, které vám jsou příliš těsné, můžete na určitých místech zvětšit? Nejčastěji to bývají boky, pas a stehna. Oblasti, které chcete zvětšit, postříkejte vlažnou vodou a natahujte je pomocí rukou. V džínách si také můžete sednout do vany s teplou vodou. Po 15 minutách vyvíjejte tlak na místa, která chcete zvětšit. Džíny na sobě nechte, dokud trochu neoschnou, potom je odložte a nechte je dosušit třeba na slunci.

    Džíny
    Autor: istockphoto.com

  • Vybledlé džíny

    Džíny mají často tendenci blednout. Z nových parádních džínů máte pak rázem džíny obnošené, a to je stačí párkrát vyprat. I na tohle ale existuje řešení. Džíny perte naruby, na jemný cyklus a se solí, ta zabrání tomu, aby pouštěly barvu. Jejich životnost prodloužíte i tak, když je budete žehlit ještě za vlhka.

    Džíny
    Autor: istockphoto.com

  • Jděte na to jinak

    Lepší je džíny prát, co nejméně to jde. Rozhodně tím nemyslíme, abyste chodila ve špinavém oblečení, ale džíny perte maximálně jednou za dva až tři měsíce. Nikdy ne po každém nošení. Pokud se na nich objeví skvrna, nemusíte je hned prát. Stačí, když místo s flíčkem zkusíte vyčistit ručně. Co třeba vyzkoušet naředit vodku s vodou a špinavé místo postříkat? Uvidíte, že alkohol funguje i jako čisticí prostředek.

    Džíny
    Autor: istockphoto.com

  • Pryč s dírkami

    Napravit prodřenou díru v džínách není až tak těžké. Nejčastěji se nechtěné díry tvoří kolem rozkroku, protože je rozedřeme stehny. Otočte tyto džíny naruby a přebytečné nitě odstřihněte tak, aby byl otvor čistý. Na díru umístěte záplatu a žehlete žehličkou, kterou necháte předehřát, a to alespoň 30 vteřin. Obraťte džíny zpět a použijte šicí stroj a záplatu obšijte.

    Džíny
    Autor: istockphoto.com

Autor: Markéta Luštincová
Klíčová slova:  trendy, móda, styl, džíny, denim, kalhoty
Diskuse ke článku
.