Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Proměna po těžké nemoci: Zuzana prodělala rakovinu a chtěla se opět cítit dobře

Video se připravuje ...
Proměna po těžké nemoci: Zuzana prodělala rakovinu a chtěla se opět cítit dobře
VIDEO: David Hanuš/ BPŽ
2. srpna 2018 | 06:00

Statečná Zuzana se rozhodla s hrdostí prezentovat trička pro Avon Pochod 2018. Akce se účastnila jako vyléčená pacientka po rakovině prsu už poněkolikáté a letos díky přirozené proměně ještě víc zazářila. Jaké obavy s námi čtenářka úspěšně překonala?

Paní Zuzana Zátková (43) nám před proměnou prozradila: „Ve svých profesích jsem neustále v kontaktu s lidmi, na které chci příjemně působit, a tak jsem si řekla, že do proměny půjdu s radostí. Přesto jsem ale měla hned několik obav. Nejvíce asi ze stylingu. Nosím klasiku nebo sportovně elegantní módu, a navíc mě limituje pár omezení.

Snažím se najít modely, ve kterých nikdo nepozná, že jsem byla pacientkou s rakovinou prsu. Sama s tím problém nemám, ale v rozpacích bývají ostatní lidé. Trápí mě také chronický lymfedém, kvůli kterému neobléknu úzké rukávy." Zuzana i přes veškeré zdravotní problémy zůstává optimistkou: „Když se usmíváte, budete vypadat a cítit se skvěle i bez vlasů, obočí a řas. Je jen potřeba najít spoustu síly a nepřestávat bojovat. To je moje rada všem novým pacientkám.“

Vlasy: „Po konzultaci s paní Zuzanou jsem aplikovala přeliv v přirozeném teplém odstínu, který se hodí k její pleti a očím. Navíc dodal vlasům kromě svěží barvy také potřebnou hydrataci. Poté jsem účes sestříhala a dodala mu objem. Výsledkem je letní střih, který čtenářku rozzářil a omladil,“ popisuje kadeřnice Ninel Balachiy ze salonu Klier OC Quadrio.

Líčení: „Stíny jsou hodně pigmentované a je jen na vás, do jaké kombinace barev se pustíte. Malá kazeta se navíc skvěle vejde do každé kabelky. Transparentní rtěnka dodá dojem svěžích holografických rtů a dá se aplikovat jak přes rtěnku, tak jako samostatný lesk. Ovocná květinová vůně Luck Limitless je třešničkou na dortu rozzářené nové vizáže," říká vizážista značky Avon Pavel Bauer.

Prohlédněte si celou proměnu a produkty v naší fotogalerii:

Vizážista nám navíc prozradil, jak si poradit s přepadlými víčky. „Matný tmavý stín naneste do záhybu, který kvůli přepadlým očním víčkům není příliš viditelný. Od záhybu nahoru stínujte barvu doztracena. Matný tón vytvoří optickou prohlubeň a vystínování oči nadzvedne. Přechody by nikdy neměly zůstat ostré a výrazné. Světlý třpytivý stín aplikujte na pohyblivé víčko, pohled tak celkově zvýrazníte.“

Styl: „Mým cílem bylo doladit trička navržená pro letošní Avon Pochod za zdravá prsa do originálních slušivých outfitů. Nebojte se zkombinovat na první pohled sportovně laděné topy s elegantnější sukní a vyzkoušet nejen dámskou, ale klidně i šedou pánskou variantu,“ nabádá stylistka Renáta Nováková.

Na celou proměnu se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
Proměna po těžké nemoci: Zuzana prodělala rakovinu a chtěla se opět cítit dobře • VIDEO: David Hanuš/ BPŽ

Po proměně

„Změna vlasů pro mě byla zásadní krok a musím říct, že barva i střih se mi moc líbí. Cítím se v ní moc dobře a konečně vynikl i můj tón pleti. Od mého období bez vlasů je to zatím ta největší proměna. Díky úžasnému líčení jsem se mohla na jeden den cítit jako krásná modelka. Věřte mi, že tohle každá žena po rakovině potřebuje zažít. Tahle nemoc totiž zanechá šrámy na duši i těle. Proměna mi vrátila zpátky ten nejhezčí holčičí pocit: vypadat a cítit se jako princezna!“ dodává nadšeně Zuzana.

Autor: Natálie Hrdá