Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Bikiny jsou staré přes sedmdesát let!

Fotografie
8. srpna 2020 | 06:00

Letní sezóna je v plném proudu a nejspíš přemýšlíte, jestli byste si přece jen neměla ještě letos koupit nové plavky. A vězte, že tohle dilema řešily ženy od dob, kdy plavky, jak je známe dnes, vznikly. Tentokrát vám nenabídneme aktuální tipy z obchodů, ale pojďte se s námi pobavit a zavzpomínat si! Zapátraly jsme totiž v archivu a našly jsme pro vás plavky z ikonických filmů nebo prostě jen dobové trendy v plavkové módě. Podívejte se, jaké plavky zrovna frčely, když jste se narodila!

Plavky se během let hodně proměnily. V minulosti se ženy koupaly dost zahalené, ale postupem času začaly modely plavek odhalovat čím dál víc křivek ženského těla. V roce 1946 francouzský designér Louis Réard vymyslel bikiny. Ty se ale začaly nosit až o 12 let později; tenkrát nemohl sehnat ani modelku, která by byla ochotná je předvést.

Dnes se modelky i herečky rády a ochotně ukazují v titěrných plavkách, ve kterých není moc prostor pro představivost. Moment překvapení nastal třeba v roce 1964 ve filmu Manželství po italsku, kde se herečka Sophia Loren oblékla do asi nejodvážnějších a nejextravagantnějších plavek, jaké jsme kdy viděli.

5078565:gallery:true:true

Jaké plavky byly trendy v roce, kdy jste se narodila? Podívejte se do naší fotogalerie:

Autor: Markéta Tošnarová