Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

6 párů bot, do kterých se vyplatí investovat a které unosíte ke všemu!

Víte do jakých bot investovat?
25. července 2018 | 06:00

Boty skvěle dotvoří každý look, neznamená to však, že jich v botníku potřebujete nepřeberné množství. Zde je 6 kousků, se kterými zvládnete projít celý rok.

Někdy nevíme, jaké boty si obout, jindy zvolíme nevhodné boty na vysokém podpatku, ze kterých máme jen bolavé nohy. Co si budeme povídat, zprvu se do nějakého modelu zakoukáme a pak jen trpíme. V botníku byste proto měla mít základní kousky, které budete využívat nejvíc, a přesně proto se do těchto 6 typů bot vyplatí investovat!

Na outfity se základními kousky z botníku se podívejte v naší fotogalerii:

Do základu podpatky prostě patří. Na důležitou pracovní schůzku, do divadla nebo na rande využijete lodičky. Dobré je mít jedny klasické černé a jedny v tělové barvě, které vám navíc snadno prodlouží nohy a hodí se naprosto ke všemu. Pokud se vám lodičky nezamlouvají, vyzkoušejte sandálky na vysokém podpatku. Ty se ale příliš nehodí do zaměstnání, kde je přísný dress code.

Neutrální bílé tenisky se hodí k letním šatům i k roztrhaným džínám. Dokonce i milovnice vysokých podpatků Sarah Jessica Parker se čas od času ráda obuje do pohodlných bílých tenisek.

Sarah Jessica Parker
Autor: profimedia.cz

Další pohodlnou obuví, ještě o něco elegantnější, jsou mokasíny nebo baleríny. Unosíte je do kanceláře i na odpočinkový víkend. Pořídit je můžete v jakékoliv podobě, náš tip ale zní: "Kupte si tento model v černé barvě a s lakovaným povrchem, bude se hodit opravdu ke všemu."

5067845:gallery:true:true

Po botách, které užijete celoročně, tu máme ještě sezonní obuv. Na léto volte ploché sandálky, nikdy vás nezklamou. Opět investujte do neutrálních barev, protože pak je unosíte ke všemu.

V přechodném období z nohou nesundáte kotníkové boty. Zvolit můžete perka, neboli chelsea boots, která jsou na gumu, nebo klasické kotníkové boty na zip. Oba modely unosíte ke všemu a z módy nikdy nevyjdou.

Na zimu si pořiďte kozačky, je jen na vás, zda dáte přednost těm nižším nebo těm nad kolena. Každopádně by měly být kožené. Pokud jste se zamilovala do semiše, je třeba boty pořádně naimpregnovat.

5067846:gallery:true:true

Autor: Markéta Tošnarová