Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak se oblékat jako opravdová Francouzka? Tyto blogerky vám poradí!

15. července 2018 | 06:00

Francouzky nás nepřestanou nikdy bavit, každá z nás by chtěla znát tajemství jejich stylu, a to nejen módního, ale i životního. Pojďte se inspirovat od francouzských blogerek.

Jejich móda vypadá tak krásně především díky tomu, že jsou samy sebou, jsou uvolněné, přirozené a nenutí se do něčeho, co jim nesedí, jen kvůli tomu, že je to zrovna v módě.

Francouzský styl je minimalistický, odvážný, pestrý a dívčí. Do kousků, které vlastní každá Francouzka, spadají pruhované tričko, bílá košile, tmavé džíny, béžový trenčkot, baret či klobouk, šátek a samozřejmě rudá rtěnka.

Tento styl má však svá pravidla, kterými se každá Francouzka řídí. První pravidlo zní: „Cítit se pohodlně a sama sebou.“ Začněme u bot: pokud jsou pro vás podpatky spíše utrpením, vyhýbejte se jim. Existuje přece spousta bot, které jsou bez podpatku a zároveň jsou stylové a pohodlné.

Zaměřte se na ženské kousky, jako jsou šaty, sukně, věci s volánky a s roztomilými vzory květin a s puntíky. Vlasy i make-up nechte přirozené, ale rozhodně se nebraňte červené rtěnce.

Přirozenost, nenucenost a zajímavé detaily, to je to, co dělá Francouzky tak výjimečné. Šátek si uvažte kolem krku nebo do vlasů, prostě si najděte detail, který jen tak někdo nenosí, a zapojte ho do svých outfitů.

Styl je ale i o materiálech a jde ruku v ruce s tím, abyste se cítila dobře. Kousavé svetry a neforemné halenky zahoďte a pořiďte si něco kvalitnějšího ze lnu, hedvábí nebo kašmíru.

Nakonec nesmíme zapomenout ani na vůni, která vám dokáže zvednout sebevědomí. A věřte nebo ne, když si budete připadat krásná, budete tak působit i na své okolí, a přesně to Francouzky vědí. Používají proto každý den svůj oblíbený parfém.

Francouzské blogerky a jejich outfity si můžete prohlédnout v naší fotogalerii:

Podívejte se na video s několika outfity, které si oblékla francouzská blogerka z blogu The Brunette:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: youtube.com/TheBrunette.fr

Autor: Markéta Tošnarová