Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trendy podzimu 2018: Budou se nosit romantické šaty i svetry s obrázky

Fotografie
30. července 2018 | 06:00

Je sice ještě léto, ale módní návrháři již dávno vědí, co se bude na podzim nosit. Chcete-li být o krok napřed a mít povědomí o tom, co můžete letos opět ze skříně vytáhnout, a co si naopak nově pořídit, podívejte se na výběr těch nejvýraznějších trendů letošního podzimu.

Co si budeme povídat, všechny obchody se inspirují světovými návrháři, kteří určují, co se bude danou sezonu nosit. Návrháři předvádějí své modely ve velkém a mnohdy i v nenositelných variantách. My si ale jimi inspirované kousky budeme moci zakoupit v běžných obchodech.

Po čem letos tedy koukat? Na začátku podzimu jistě uvítáte romantické rozevláté šaty často s potiskem květin, na které se specializuje zejména dílna Valentino. Pro ty, které si rády zavzpomínají, se vrací i trendy z 80. let, což obnáší vycpávky v ramenou, mrkváče, legíny a neonové barvy.

5049596:gallery:true:true

Stejně jako loni na podzim budou trendy kostky. Takže pokud už jste si pár kousků nakoupila, letos je znovu využijete. Stejně tak s námi ještě chvíli zůstanou třásně a kovbojský styl. Módu Divokého západu předvedli na molech Isabel Marant, Chloe i Alexander McQueen.

Za velmi praktický a stylový kousek považujeme kápi, ta bude letos stylovou náhražkou trenčkotu. Dlouhý kabátek bez rukávů a s kapucí na podzim rozhodně využijete. Stejně tak jsou praktickou záležitostí kožešiny, ale ty umělé, a to hnědé i různě barevné. Na molech je předvedly značky Gucci nebo Givenchy.

5049589:gallery:true:true

Hlavní barvou podzimu 2018 bude oranžová barva. Perfektně se hodí k barvám spadaného listí a podzim nám zkrátka evokuje. Na přehlídkových molech ji předvedly značky Oscar de la Renta nebo Sies Marjan.

A nakonec se můžete těšit na hravé svetry s nejrůznějšími obrázky. Kdo by si nezamiloval roztomilý svetr od Gucci?

5049582:gallery:true:true

Na všechny modely se můžete podívat v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Tošnarová