Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chcete se vždy oblékat stylově? Dodržujte těchto šest zásad!

Stylové ženy mají svá módní tajemství.
23. dubna 2018 | 06:00

Posbíraly jsme pro vás několik tipů, kterými se řídí stylové ženy. Pokud už v oblékání nechcete nikdy šlápnout vedle a ráda byste našla svůj styl, začněte se řídit těmito radami.

Pravidlo číslo 1: Zpočátku je důležité najít si svou barevnou paletu. Docílíte tím toho, že váš šatník bude snadněji kombinovatelný. Vyberte si čtyři hlavní barvy, se kterými budete pracovat. Základem můžou být černá a šedá s akcenty béžové a červené. Do tohoto základu pak můžete v průběhu roku začleňovat výraznější barvy, které zrovna frčí, aby váš šatník vypadal moderněji a nepůsobil nudně.

Pravidlo číslo 2: Ze sezonních trendů si vybírejte pouze to, co je pro vás vhodné. Rozhodně nemusíte nosit všechny trendy, které se danou sezonu objeví v obchodech. Cílem je vybrat si jen to, co vám sedne a co budete nosit i další sezony. Nemá cenu si kupovat věci jen kvůli tomu, že jsou zrovna v módě.

Pravidlo číslo 3: Váš outfit nebude dokonalý, dokud nebudete mít na sobě tři kousky: například kalhoty, halenku a náhrdelník. Třetí kousek tedy většinou představuje doplněk, nejčastěji v podobě výrazných náušnic nebo zdobného šátku.

Pravidlo číslo 4: Na doplňky nezapomínejte, outfit s nimi snadno okořeníte. Nemusí se jednat jen o šperky, stylovým doplňkem jsou třeba i klobouk nebo výrazná kabelka. 

4927509:gallery:true:true

Pravidlo číslo 5: Když zrovna nevíte, co na sebe, nebo přijde den, kdy se necítíte dobře, mějte po ruce osvědčené kousky a kombinace, které vám perfektně sednou. Jakousi vlastní uniformu. Většinou to jsou ty nejjednodušší věci, které v šatníku máte, jako je třeba kombinace černých kalhot a bílé halenky, ke kterým pak přidáte právě ty zajímavé doplňky. 

Pravidlo číslo 6: Poslední věc, kterou stylové ženy dělají, je to, že mixují styly, třeba svetřík s třpytivou sukní nebo roztrhané džíny s lodičkami. Nosit džíny s basic tričkem a teniskami nebo upjatý kostýmek s lodičkami je přece jen nuda a dnešní móda dovoluje mnohem víc než kdy dřív. Nebojte se proto osobního vyjádření!

4927510:gallery:true:true

Ke stylu patří i správné líčení. Podívejte se, jak si ráno vykouzlit rychlé líčení, které vám vydrží až do večera:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Markéta Tošnarová