Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nesmrtelné malé černé: Na kolik způsobů se dají nosit?

Fotografie
21. dubna 2018 | 06:00

Malé černé šaty jsou naprosto nezbytným kouskem každého dámského šatníku. Vzít je můžete do města s teniskami nebo na večírek s lodičkami. S čím vším se dá ještě tento univerzální kousek nosit?

S malými černými přišla Coco Chanel, navrhla je v roce 1926. Od té doby se šaty drží na módním výsluní, a je tedy jasné, že jde o nadčasový kousek. Rozhodně však nemáme na výběr jen jeden střih, těch existuje nepřeberné množství, vybírat si tedy můžete kousky dle své postavy i osobního stylu.

My však zastáváme názor, že čím jsou šaty jednodušší, tím jsou i univerzálnější, a tudíž je můžete vzít kamkoliv. Stylistka Alžběta Pěkná ze zoot.cz zastává názor, že nejideálnější jsou modely bez rukávů či s rukávy kratšími. Ty se nejlépe kombinují.

Sarah Jessica Parker jich má doma hned několik a nosí je na různé způsoby, třeba s kloboukem a kotníkovými botami do města, s výraznými botami na jehlách na párty i s lodičkami na běžný den či na večeři. Právě zde můžete vidět, že malé černé seženete opravdu v různorodých provedeních.

4926137:gallery:true:true

Vyrazit v nich můžete opravdu kamkoliv. Do práce k nim obujte lodičky s kabátkem či sáčkem. Outfit rozsviťte barevnou kabelkou nebo šátkem. Na večírek k nim obujte zajímavé boty a do ruky vezměte psaníčko.

4926116:gallery:true:true

Černým šatům bude slušet i kožený křivák, který vezmete nejen na párty, ale i do města, kam stačí obout plátěné tenisky. Koženou bundu můžete vyměnit i za denim. Pokud máte raději eleganci, k těmto šatům se hodí i klasický béžový trenčkot, a pokud máte naopak raději módní trendy, proč neobléknout k malým černým třeba bomber bundičku?

4926125:gallery:true:true

Všechny outfity si prohlédněte v naší fotogalerii:

Na různorodé outfity s černými šaty se můžete podívat i ve videu:

Autor: Markéta Tošnarová