Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejčastější módní přešlapy, které vám škodí: Neděláte je taky?

Fotografie
4. dubna 2018 | 06:00

Ráda se oblékáte moderně a stylově, ale cítíte, že to stále není ono? Necítíte se v tom, co si vezmete na sebe, sexy? Možná děláte někde chybu. Pojďte se naučit vyvarovat se  těch nejčastějších chyb v oblékání. Které to jsou?

Ženy často tyto chyby dělají a ani je nenapadne, že jsou to sice maličkosti, ale naprosto zkazí celý outfit. Které to jsou?

Největším módním šlápnutím vedle je nepadnoucí oblečení. Pokud vám nesedí správně, je celý outfit zkažený už od začátku. Vybraný kousek si nechte upravit u krejčího nebo si kupte nový – lépe padnoucí.

Nechcete-li působit lacině, tak nenoste vysoké podpatky spolu s krátkou sukní. Ještě větším průšvihem pak je, když k této kombinaci zvolíte top s odhalenými rameny či s velkým výstřihem. Nejlépe naopak uděláte, když se ve vyšším věku minisukním úplně vyhnete. Pokud si na minisukně stále troufáte, noste k nim boty bez podpatku, vhodné jsou baleríny, mokasíny nebo tenisky. Podpatky si nechte k delším sukním a ke kalhotám.

Nepadnoucí podprsenka

Divila byste se, ale zásadní chybou je i nevhodný výběr spodního prádla. Nejen špatný výběr velikosti, když se vám pod tričkem začnou kvůli nesprávné podprsence rýsovat faldíky či vám začnou přetékat ňadra, ale i nošení příliš výrazného spodního prádla pod průsvitnými svršky je problém, pokud to není módní záměr. Vkusné krajkové, zdobné, ale jednobarevné podprsenky vykukovat mohou, ale zapomeňte na vykukující ramínka, a zejména na vykukující plastová ramínka! Pokud si nejste jistá, raději pod průsvitné topy volte neutrální tělovou podprsenku nebo stejně barevnou, jako je svršek.

Jak poznat správnou podprsenku? Podívejte se na naše video:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Igor Hellebrandt/ BPŽ

Volné oblečení

Častým prohřeškem je i snaha schovat kila navíc v neforemném oblečení. Přestože nemáte postavu modelky, ukazujte své křivky! Šaty s výrazným pasem či kalhoty s vysokým pasem vám vykouzlí skvělou postavu.

Další chyba, kterou mnoho žen dělá, je, že splácají "páté přes deváté". Doplňky outfit okoření, ale nesmí jich být moc. Náušnice, náramky, čelenky ve vlasech, prstýnky a brože – vyberte si z nich maximálně dva doplňky, které se navzájem snesou. Řiďte se pravidlem Coco Chanel, která říkala, že si před odchodem z domu vždy alespoň jednu věc sundá.

Všechny chyby i to, jak je napravit, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Tošnarová