Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tohle nosí Cameron Diaz! Jak obléknout chlapeckou postavu bez pasu a boků?

26. března 2018 | 06:00

Každá z nás má jinak tvarovanou postavu. Důležité je umět s ní správně pracovat. Zvýraznit to, co je pěkné, a nedokonalosti skrýt. I celebrity řeší stejné problémy. Chlapeckou postavu, neboli postavu typu obdélník, má i Cameron Diaz (45), umí ji však správně obléknout. Pojďte se od ní něco naučit.

Ženy s chlapeckou postavou řeší zejména problém nevýrazného pasu. Navíc často mívají i malé poprsí a zadek. Mezi slavnými to jsou vedle Cameron Diaz třeba Natalie Portman, Kate Hudson nebo Gisele Bundchen. Úzké boky a nevýrazný pas si žádá zaměření na zvýraznění ramen a boků.

Tyto ženy by měly vždy definovat pas a pokusit se o vytvoření postavy tvaru přesýpacích hodin. Naopak nemusí nic zakrývat, protože žádná část jejich těla není příliš výrazná.

Cameron Diaz ví, že si díky své postavě může dovolit nosit ledacos, ale také ví, jak to nosit. Umí totiž perfektně vyvážit objemnější kousky s těmi jednoduchými. Důležité je něčím narušit hladkou plochu a někde přidat na objemu, kromě pasu, který by měl být vždy zdůrazněn.

Začneme u kalhot. Zapomeňte na nízké sedy, vám budou sedět kalhoty s vysokým pasem. S nízkým sedem by váš pas prostě zanikl, jinak si můžete hravě vybírat z úzkých i volnějších střihů. Pokud jste milovnice šatů, jásejte! Sedět vám budou šaty v áčkovém střihu, ale i pouzdrovky, které by neměly být hladké. Vždy vybírejte takové, které na sobě mají alespoň kousek krajky, potisky nebo zajímavý detail. Slušet vám budou také overaly.

4879002:gallery:true:true

Sukně si také můžete dovolit v pouzdrovém provedení, slušet vám budou ale i áčkové střihy a plisované kousky. Pokud vybíráte vršek, zaměřte se na to, aby vám končil v pase, pokud je delší, zastrčte ho do kalhot či do sukně. U kabátů sázejte na dvouřadé zapínání nebo na asymetrické střihy, které vám mimochodem padnou i v případě šatů a halenek.

Tipy na oblečení a outfity od Cameron Diaz můžete vidět v naší fotogalerii:

Podívejte se na další outfity Cameron Diaz ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: youtube.com/Filmy World/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová