Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jaký denim právě frčí? S velkými výšivkami i v oversized střihu

23. března 2018 | 06:00

Denim zkrátka milujeme, a to nejen v podobě kalhot, ale i bundiček a dalších kousků. Jaké jsou letošní trendy, které ovládly kousky z džínoviny? Zamilujete se do velkých obrázků, které zdobí bundičky, nebo do ozdobených nohavic?

Jarní trendy velí jasně: Pořiďte si nějaký neokoukaný nový denimový kousek! Obyčejné džíny rozhodně nezahazujte, jen svůj šatník něčím obohaťte. Na jaře vám mohou udělat radost třeba barvy, které nesmějí v letošních kolekcích chybět. Objevují se jak na džínách, tak na denimových bundičkách. Seženete zejména kousky v červených, růžových a fialových barvách.

A co třeba takové výšivky nebo velké potisky? Hodí se spíše pro mladší, ale není vhodnější potisk pro jaro než potisk květin. Kalhoty s výšivkami se prodávaly již loňskou sezonu, teď navíc přibyly bundičky. Extravagantní džínovou oversized bundu seženete třeba v obchodě Reserved za 1499 Kč. Pokud potiskům nefandíte, prodávají se i oversized kousky bez potisků a výšivek. Oversized bundičky zakoupíte v obchodě Zara za 1299 Kč nebo Stradivarius za 799 Kč.

Reserved, 1499 Kč
Autor: archiv firem

Oblíbené jsou letos i lampasy, neboli pruhy na stranách nohavic. Jedná se o sportovní prvek, který se objevuje nejen na kalhotách. Takové kalhoty můžete vzít kamkoliv a hodí se pro všechny. Jejich výhodou je optické prodloužení nohou.

Ozdobnými pruhy to ale nekončí, džíny se letos prodávají ozvláštněné i jinými způsoby. Kalhoty s perlami, s roztřepeným spodním lemem nebo s potiskem puntíků nejsou žádnou výjimkou. Dále se nosí džíny, které mají vázání v pase, takové najdete v obchodě Mohito za 599 Kč nebo Stradivarius za 699 Kč. Stejně tak chybu neuděláte ani s boyfriend nebo mom džínami.

Stradivarius, 699 Kč
Autor: archiv firem

Ty nejhezčí kousky najdete v naší fotogalerii:

Pokud se stále nevyznáte v tom, jaké střihy džín existují, podívejte se na naše video:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová