Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak se měnil styl Moniky Koblížkové: Neotřelé kombinace, nádherné šaty i tílka

21. března 2018 | 06:00

Bývalá stylistka a módní redaktorka opravdu ví, jak s módou zacházet. Monika Koblížková, nyní již Marešová, si žije pohádkový život a my její styl naprosto milujeme. Jak se vyvíjel v průběhu let?

Monika Koblížková (36), dnes už Marešová, poznala Leoše Mareše na svatbě svého kamaráda stylisty Filipa Vaňka před necelými třemi lety. Do té doby byla známá maximálně u lidí z módní a novinářské branže a na Instagramu ji sledovalo pár tisíc nadšenců.

Monika měla už tehdy svůj styl, který byl jednoduchý, minimalistický, trochu rock chic, trochu tomboy. Ale teprve s Leošem po boku se stala skutečnou influencerkou, kterou firmy platí za to, aby si na sebe vzala jejich oblečení a vyfotila se v něm. A funguje to i z druhé strany – fanoušci touží po informacích, co si tato stoupající hvězda sociálních sítí obléká na sebe.

Změnil se od té doby její styl? Ano i ne. Když se podíváme na fotografie z různých oficiálních akcí, je vidět, že zatímco dříve Monika často sázela na osvědčenou černou a jednoduché střihy, dnes se s notnou podporou svého kamaráda a nyní i dvorního stylisty Filipa Vaňka neváhá vrhat do různých experimentů a ještě začerstva zkoušet nové trendy.

Památné jsou například její kreace na festivalu v Karlových Varech: v roce 2016 překvapila narůžovělými baby-doll šaty značky The 2nd Skin Co., o rok později průsvitnými lila šaty s červenou stuhou v pase a prodlouženými vlasy ve stylu Kim Kardashian

2017 - Filmový festival Karlovy Vary.
Autor: profimedia.cz

Na druhou stranu v soukromí je to pořád Monika, která miluje jednoduchá (a klidně i levná) trička, tílka, mikiny a úzké džíny. Na čem naopak nešetří, jsou kabelky a boty. Novopečená paní Marešová si potrpí hlavně na značky, které se těší oblibě mileniálů i ve světě: Gucci, Balenciaga, Chanel, Dior, Givenchy, Céline, Acné Studios, YSL, Alexander Wang... Tedy mix nadčasového minimalismu i cool extravagance. Z lokálních tvůrců spolupracuje například s Ivanou Mentlovou a nedá dopustit na klobouky Tonak. 

Podívejte se do fotogalerie, jak se za poslední tři roky proměnil styl Moniky Marešové (Koblížkové):

Autor: Ivona Horváth Souralová