Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kalhoty s lampasy: Jaké se nosí a kde je koupit?

18. března 2018 | 06:00

Letošním boomem se staly kalhoty s lampasy, neboli s postranními pruhy na nohavicích. My se do nich zamilovaly nejen z toho důvodu, že opticky prodlužují postavu. Jaké můžete právě teď sehnat v obchodech?

Tyto kalhoty jsou učiněným zázrakem. Díky postrannímu pruhu, neboli lampasu, opticky prodlouží postavu. Navíc se dají nosit na mnoho způsobů. Nenechte se odradit jejich sportovním stylem, jdou totiž perfektně spárovat i do elegantního outfitu, třeba s lodičkami. Za vršek pak zvolte halenku, košili nebo svetr.

Skvěle však vypadají i s teniskami. K ležérnímu stylu volte obyčejné tričko, mikinu nebo denimovou bundu. Takže je jen na vás, zda si je vezmete do práce nebo na sobotní kávičku s kamarádkou.

V obchodech si rozhodně vyberete. Lampasy jsou nejen na kalhotách s puky, ale i na džínách, culottes kalhotách (široké nohavice končící pod koleny) i teplácích. Originální je spojení lampasů a kalhot s kostkami, které koupíte za 549 korun v obchodě House nebo za 499 korun v obchodě Stradivarius. Stejně tak originální jsou i kalhoty s nenápadnými nápisy v pruzích. Takové najdete v obchodě Stradivarius za 699 Kč nebo Bershka za 799 korun.

Bershka, 799 Kč
Autor: archiv firem

Do společnosti jistě uvítáte tyto kalhoty v kompletu s halenkou. Přidejte sandálky na podpatku, jednoduché psaníčko a chic outfit je na světě. Takový komplet seženete třeba v obchodě Zara: kalhoty za 799 korun a halenku za 699 korun. Se sakem, větší kabelkou a lodičkami tak můžete vyrazit i do práce.

Zara, 799 Kč
Autor: archiv firem

Podívejte se na náš výběr do fotogalerie:

Stále nedáte dopustit na džíny? Podívejte se na video a pořiďte si džíny podle své postavy:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová