Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nové kolekce jarních bot: Lakované kousky, květiny a stužky

11. března 2018 | 06:00

Jaro už zaplavilo všechny obchody. Přestože je venku ještě zima, na nové boty není nikdy brzy. Do kterého trendu se letos zamilujete? Budou to boty v pastelové barvě nebo s potiskem květin?

Boty se letos objevují nejčastěji v pastelově růžových barvách. Pokud jde o střih, letošním trendem číslo jedna jsou boty s volnou patou. Takové unosíte, až se trochu oteplí. Prozatím uvítáte třeba boty v kovbojském stylu, které se opět vrátily, nebo sportovní tenisky, které vypadají jako vypůjčené z tatínkova botníku, které seženete v obchodě Mango za 1299 Kč.

V módě jsou stále i oxfordky a mokasíny. Jen jsou poněkud ozvláštněné. Nejčastěji je uvidíte s lakovaným a semišovým povrchem a také se zdobením výrazných stuh, které na sobě často mají potisk kostek či puntíků. Lakované mokasíny přímo s kostkovanou stuhou seženete v obchodě Zara za 999 Kč.

Na jaře nesmí chybět ani potisk květin. Květiny se neobjevují jen v podobě výšivek, ale také jako detail na podpatcích. Na sloupovém podpatku potisk pěkně vynikne. Tyto seženete v obchodě CCC za pouhých 599 korun.

 

CCC, 599 Kč
Autor: archiv firem

 

Zakoupit si můžete i tradičnější kousky, jako jsou baleríny, kotníkové boty s děrovaným zdobením, neboli s perforací, a samozřejmě i tenisky. Vedle retro tenisek jsou letos trendy i ty z nejrůznějších materiálů, nejen ze semiše, ale i ze saténu. Stejně jako oxfordky mívají zdobení v podobě stužek.

Ty nejkrásnější boty z nových kolekcí si prohlédněte v naší fotogalerii:

Podívejte se na historii vysokých podpatků:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Pop sugar

Autor: Markéta Tošnarová