Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak nosit trenčkot: Francouzská elegance, nebo sportovní styl?

Trenčkot z módy nikdy nevyjde.
10. března 2018 | 06:00

Základní kousek šatníku, který unosíte během jara a podzimu. Lehký kabátek zvaný trenčkot by měla mít v šatníku každá žena. Záleží jen na ní, zda zvolí béžovou klasiku nebo jinou barevnou variaci. Jak trenčkot nosit? Inspirujte se v naší fotogalerii!

Na otázku, s čím trenčkot nosit, je poměrně jednoduchá odpověď: s čímkoliv. Jen je dobré outfit něčím oživit. Vezměte si šátek a uvažte ho kolem krku nebo kolem kabelky, ke kalhotám, které sahají nad kotníky, vyzkoušejte síťované ponožky nebo si vezměte pokrývku hlavy – klobouk či kšiltovku.

Za zmínku stojí i kombinace trenčkotu a koženkových kalhot. Kontrast elegantního kabátku a koženky je nezaměnitelný. Pokud milujete minimalismus, oblékněte bílé kalhoty, tričko, bílé tenisky a přihoďte béžový kabátek. Nesmrtelnost kombinace těchto barev je zaručena.

Béžové trenčkoty miluje i blogerka Levi. Na svém blogu pravidelně sdílí outfity a nejčastěji s vévodící béžovou barvou. Tento béžový trenčkot sladila s dalšími klasickými kousky, jako jsou pruhované tričko, černé kalhoty a lodičky. Pokud ještě přidáte rudou rtěnku a třeba i šátek, budete vypadat jako Francouzka.

4799541:gallery:true:true

Rozhodně však nemusíte zůstávat jen u béžové barvy. Stejně dobře vypadá i khaki nebo něžně růžová. Letos se nosí i kabátky s kostkovaným potiskem či ještě barevnější – žluté a červené.

Ty nejlepší outfity si prohlédněte v naší fotogalerii:

Které trenčkoty sluší plnoštíhlým ženám a které ladí k šedým vlasům? Podívejte se na naše video:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovic

Autor: Markéta Tošnarová