Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jarní parky: Nosí se pestré barvy i průsvitné materiály

2. března 2018 | 06:00

S přechodem ze zimní sezony měníme nejen obuv, ale i svršky, a to především kabátky. Co je ideální volbou do jarního proměnlivého počasí, když je na kožené a denimové bundičky ještě zima? Přece parky! Podívejte se, jaké se letos nosí.

Parky se nosí zejména na podzim, na jaře nastává jejich přeměna do jiných barev. Podzimní parky navíc ve většině případů zdobí kožíšek, ten najdete v jarních kolekcích jen zřídka, stejně tak jsou parky vyrobeny ze slabších materiálů nebo bez podšívek.

Pokud chcete jarní parku, pořiďte si nějaký trendy kousek. Pastelové barvy, zejména něžně růžové, zelené a žluté, najdete snad ve všech obchodech. Poohlédnout se můžete i po výraznějším kousku s potiskem květin.

Stejně tak trendy jsou i průsvitné materiály, se kterými to myslíme opravdu vážně. Jakési pláštěnkovité parky vyrobené zejména z plastových materiálů jsou na jaro jako dělané. Tento trend rozpoutala zejména značka Chanel na módních přehlídkách pro jarní kolekce 2018. Tam jsme mohli spatřit nejen plastové kabátky, ale třeba i kabelky a boty.

Značka Chanel je samozřejmě trochu cenově nedostupná, ale nebojte se – i v běžných obchodech se tyto kousky hojně objevují. Podobné modely najdete třeba v obchodě Mango za 2299 Kč, v Reserved za 999 Kč nebo v Zaře za 899 Kč.

4638830:gallery:true:true

Na ty nejkrásnější parky se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Markéta Tošnarová