Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak se obléct do jedné barvy? Dejte šanci monochromatické módě!

Fotografie
3. března 2018 | 06:00

Monochromatický outfit znamená, že se obléknete od hlavy až k patě do jedné barvy. Nejčastěji na ulici potkáváme outfity v černé – co takhle zkusit i něco jiného? Pojďte se inspirovat naší fotogalerií, kde jsme pro vás vyhledaly ty nejpovedenější outfity v jedné barvě.

Monochromatické outfity se těší své oblíbenosti, a to nejčastěji v černé barvě, po ní vévodí této oblasti šedá, hnědá a béžová. S těmito barvami nikdy neuděláte chybu.

Zkuste se odvázat – stejně jako na letošním fashion week v Miláně, kde se monochromatické outfity objevovaly ve velkém, a to spíše ve výrazných barvách, jako jsou červená, žlutá, zelená nebo oranžová.

Rozhodně stojí za to vyzkoušet kalhotový oblek, ale ne typický nudný kancelářský, ale barevný nebo vzorovaný. V případě jednobarevných outfitů je ideální hrát si i s materiály. Lesklé materiály budou vypadat dobře s matnými a chlupaté kožíšky se saténem si prostě zamilujete.

I zpěvačka Adele sází na monochromatické outfity, nejčastěji však na černé, což je škoda, protože je známo, že outfity v jedné barvě obecně zeštíhlují. Vhodnou variantou pro plnoštíhlé ženy jsou tedy i jiné barvy než jen černá.

4639398:gallery:true:true

Radou je: pokud kombinujete odstíny jedné barvy, zvolte vždy tmavší kousek tam, kde máte problematické partie. Stydíte se třeba za své větší bříško? Tak oblékněte hnědý svetr a o odstín světlejší kalhoty.

4639393:gallery:true:true

Povolené jsou i kombinace denimu, zde si ale dávejte pozor zejména na odstíny. Ty by měly být odlišné, abyste nevypadala jako farmářka. Vždy se pak vyplatí přidat nějaký ženský prvek v podobě podpatků, rtěnky nebo šperku.

Inspirativní outfity najdete v naší fotogalerii:

Přece jen se budete i nadále držet černé? Tak se podívejte na video, jak nosit černé šaty na několik způsobů:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová