Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Černá, a přitom originální! Jak nosit oblečení v oblíbené barvě?

17. února 2018 | 06:00

Barvy jsou teď všude kolem nás, blíží se totiž jaro. Upínáte se i přesto stále na černou barvu? Jak ji nosit, abyste nevypadala všedně? Inspirujte se našimi radami i fotogalerií!

Černá barva zeštíhluje a působí luxusně, jen ji musíte umět správně nosit. Nejvíc sluší blondýnám a zrzkám, to ale neznamená, že se jí ostatní ženy musí vyhýbat.

K zvýraznění celkového looku přidejte barevnou kabelku, originální obuv nebo výrazný šperk. Stejně tak poslouží i velká barevná šála. Jelikož v černé barvě mohou některé ženy trochu zapadnout, je dobré mít i dokonalé líčení, červenou rtěnku nevyjímaje.

Černou uvítají i ženy s problémovou postavou. Hlavní rada pro ně však zní: "Nezahalujte se do neforemných hábitů. Noste vypasované kousky, které vám padnou, a kombinujte materiály." To však platí pro všechny ženy.

Luxusně působí kombinace saténových kousků s hrubší pleteninou nebo koženkových kalhot a chlupaté vestičky. Určitě si zamilujete i průsvitné a krajkové kousky a šifonové materiály, zejména pak na jaře. V tomto období se však opravdu snažte přidat alespoň trochu barev.

4007040:gallery:true:true

Pokud máte skříň plnou černých kousků, snažte se pořizovat si opravdu kvalitní materiály a postupně se poohlédněte po originálních kouscích. Zdobná halenka a zajímavé střihy vás nikdy nezklamou.

Z našich celebrit milují černou barvu Lucie Bílá nebo Aňa Geislerová. Aňa se se svou láskou k módě netají a do svých tmavých outfitů vždy přidá barevný akcent nejčastěji v podobě kabelky nebo kabátku.

Anna Geislerová
Autor: profimedia.cz

Podívejte se do naší fotogalerie na nejrůznější černé outfity:

Malé černé šaty využijete téměř kamkoliv. Podívejte se na video, jak je nosit na několik způsobů:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová