Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Námořnické tričko: Jak ho nosit, aby slušelo i baculkám a zralým ženám

1. dubna 2019 | 10:00

Pruhy by měla mít každá žena v šatníku. V podobě pruhovaného trička se jedná o jeden ze základních kousků, které můžete nosit na mnoho způsobů. Jaké kombinace mohou s pruhovaným tričkem vzniknout a jak v něm vypadat vždy skvěle?

Dobrou zprávou je, že věk v případě pruhovaného trička naprosto nehraje roli! Stačí jen přemýšlet nad kousky, se kterými ho zkombinujete. Do práce ho noste pod elegantním sáčkem a s černými lodičkami a na dovolenou zase k hravé sukni či ke kraťasům, které můžete doladit letním kloboukem. Skvěle vypadá k modrému námořnickému saku se zlatými knoflíky.

Chcete-li vykouzlit francouzský šarm, vezměte si pruhované tričko k černým kalhotám, přidejte hedvábný šátek na krk, rudou rtěnku a případně béžový trenčkot. Černé kalhoty můžete vyměnit i za tmavé džíny.

Inspirujte se ve fotogalerii:

Pruhované tričko ve velikosti XL

I když máte ženské křivky, velká ňadra nebo kulatější bříško, není žádný důvod, proč byste si pruhy neměla pustit do šatníku! Jistotou je pro dámy velikosti 42 a více nosit úzké pruhy. Široké totiž opravdu rozšiřují, a dokonce vás i opticky zmenší, což nemusí být pro postavu vždy lichotivé. Úzké vodorovné pruhy tento efekt nemají.

Pokud se v námořnickém tričku i přesto necítíte a máte pocit, že vás opticky rozšiřuje, pořiďte si takové tričko, jehož pruhy jsou v podobné barevné intenzitě.

S čím pruhované tričko kombinovat

S džínami a jednobarevným sakem nebo bundičkou – není nad čím přemýšlet. Dá se ale kombinovat také s jinými vzory? Rozhodně ano! Nebojte se zejména kombinace pruhovaného trička a květované sukně. Stačí si se vzory trochu pohrát a zapřemýšlet nad vhodnými kombinacemi. Lepší je ladit květiny s úzkými pruhy.

Další pěknou kombinací je pruhované tričko obléknout pod kostkované sako, které je letos velikým trendem. Dále kombinujte triko pouze s jednoduchými kousky. Pokud jste si pruhované tričko zamilovala, pořiďte si více verzí. Na teplé dny klasiku s krátkým rukávem, na zimu tričko nebo mikinu s dlouhým rukávem, a pokud vám to nestačí, v obchodech najdete i zajímavé pruhované halenky či pruhy nejrůznějších barev.


 

Autor: Markéta Tošnarová