Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

30 kousků, které byste po třicítce měla mít v šatníku

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ
6. dubna 2020 | 06:00

Na klasické sako nebo džíny nedá většina žen dopustit. Díky nim totiž vždy vypadají skvěle. Jakmile budete mít těchto 30 kousků ve svém šatníku, oblékání pro vás už nikdy nebude jednodušší.

Základní kousky šatníku se mezi sebou dají snadno kombinovat. Když si najdete ty, které vám budou střihově a stylově vyhovovat, je už snadné doplnit pár módních trendů a už nikdy nebudete mít s ranním postáváním před skříní problém.

Mezi základní kousky šatníku patří kvalitní bílé tričkoobyčejné džíny, nejlépe skinny nebo rovného střihu. Dále padnoucí sako, za které se vyplatí si připlatit, a to i tehdy, když v práci nemáte daný dress code. Unosíte ho totiž téměř kamkoliv. Stejné je to i s pruhovaným tričkem, a to ať už si vyberete to s černými nebo barevnými pruhy.

Mezi nepostradatelné kousky pak patří i bunda z pravé kůže, která vám vydrží dlouhá léta, proto ji vybírejte opravdu pečlivě. Další bundičkou, kterou nemusíte využívat jen v létě, ale kterou klidně můžete obléknout v zimě pod kabát, je denimová bunda. Co se týká kabátků, jsou zde dva, které zkrátka mít musíte: klasický trenčkot a vlněný zavinovací kabát.

Když nebudete vědět, co si vzít, vždy vás zachrání malé černé šaty neboli LBD – do práce, na kávu i na večírek, kamkoliv vás jen napadne. Zachrání vás i hedvábná halenka, černé kalhoty s délkou nad kotníky, slabší rolák, který obléknete k džínám, ale třeba i pod šaty, a v zimě kašmírový svetr. Ať už jste milovnice sukní či ne, rozhodně by vám neměla chybět sukně v délce midi (do půli lýtek). Zda si vyberete pouzdrovou nebo plisovanou, je jen na vás.

Zaměřme se teď na boty. Pohodlné bílé tenisky nás zkrátka nikdy neomrzí, už jen kvůli tomu, že se hodí naprosto ke všemu. Stejně na tom jsou i balerínky, nejlépe v černé barvě. Uvítáte je k šatům a sukním, zejména když se vám nechce do podpatků. Dalším nezbytným kouskem do vašeho botníku jsou minimalistické sandálky, které se hodí opět ke všemu od denimu až po večerní róbu.

Nezapomeňte ani na černé kotníkové boty, nejlépe takové, ve kterých můžete jít do města, do práce a pak i na večírek. Zkrátka univerzální kousek na podpatcích, ze kterých vás však nebudou bolet nohy. Posledním kouskem, který by vám neměl v botníku chybět, jsou černé lodičky. Opět v co nejjednodušším provedení, aby šly kombinovat s čímkoliv.

Další položkou jsou doplňky, mezi kterými by vám rozhodně neměl chybět kožený pásek, který dokáže pozvednout i obyčejné džíny s bílým tričkem. Dále to jsou sluneční brýle, hedvábný šátek, který v létě ochladí a v zimě zahřeje, a samozřejmě i kabelky. Ta nejdůležitější, kterou budete využívat denně, je kabelka do ruky. Dál sem patří peněženka, ovšem kvalitní peněženka z kůže, psaníčko k večerním šatům a cestovní taška, do které vše zbalíte, když pojedete na víkend pryč.

Jako vyzrálá žena byste měla mít i kvalitní šperky. Rozhodně nedáme dopustit na bižuterii, ale takové stříbrné náušnice s kamínkem a zlatý náhrdelník jsou stálice šperkovnic. Součástí outfitu je samozřejmě i rtěnka. Žena po třicítce by alespoň jednu kvalitní červenou rtěnku vlastnit měla. Stejně jako ve společnosti byste se měla cítit dobře i doma, nečekaným základním kouskem je tedy i kvalitní pohodlné, a přesto luxusně vypadající pyžamo.

Podívejte se, kde si můžete základní kousky koupit:

Na všechny kousky se můžete podívat i v outfitech:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

Autor: Markéta Luštincová