Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Barvou roku je ultra violet. Jak ji nosit, aby vám slušela?

Video se připravuje ...
VIDEO: youtube.com/My Fashion/BPŽ
20. ledna 2018 | 06:00

Barvou roku se podle Pantone Color Institutu, jenž každoročně vybírá nejvíce trendy barvu, stává ultra violet, neboli opravdu výrazná fialová. Jak se dá tato barva zakomponovat do outfitů?

Ultra violet je opravdu odvážná barva, na kterou si nemusí troufnout úplně každý. Je dramatická, provokativní, ale zároveň i tajemná a kreativní. Pantone Color Institut tuto barvu prohlásil barvou roku 2018. Na přehlídkových molech se sice objevila jen výjimečně, protože má spíše symbolizovat letošní dění ve společnosti, do módy však zasáhne také.

V módním světě letos pofrčí i jiné barvy, zejména oranžová, žlutá, zelená, fuchsiová a levandulová. Možná se to nezdá, ale všechny tyto barvy se dají s výraznou fialovou skvěle kombinovat.

Pokud si na takto výraznou barvu netroufáte, ale přesto se vám líbí, stačí, když si zakoupíte menší kousek. Takové boty, kabelka nebo klobouk vždy outfit dokážou oživit.

3891566:gallery:true:true

Troufáte-li si na výraznější experimenty, nebojte se obléknout rovnou kabát nebo oblek. Budete nepřehlédnutelná stejně jako v červené barvě, jen budete netradičnější a každý se za vámi jistě otočí. Ultra violet miluje i anglická královna Alžběta. Podívejte se, s jakou grácií ji nosí! 

3891574:gallery:true:true

 

Ve videu se můžete podívat na další outfity kombinující fialovou barvu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: youtube.com/My Fashion/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová