Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Džíny, bílá košile, kožená bunda: Tohle se vyplatí koupit ve slevách!

10. ledna 2018 | 06:00

Právě začíná období nejvýhodnějších nákupů. Obchody už rozjely povánoční slevy ve velkém a regály jsou plné oblečení zlevněného o desítky procent. Kdy se nákup opravdu vyplatí a jaké kousky je lepší nechat být?

Přestože je nákup perfektních džín někdy pořádná dřina, po Vánocích je na jejich pořízení ideální čas. Kalhoty jsou zlevněné často i o polovinu a na výběr máte nespočetné množství střihů, barev i potisků. Ve slevách se vyplatí koupit nejen klasické tmavé džíny, které unosíte celý rok, ale i trochu odvázanější model, který se na módním výsluní dlouho neohřeje. Bylo by proto škoda utrácet za něj příliš peněz...

Kdo by se nenechal zlákat květovanými šaty za pár stovek, které si sice oblečete až za půl roku, ale které si nekoupit by bylo bláznovství? Pokud narazíte na letní kousek za opravdu výhodnou cenu, neváhejte si ho pořídit a schovat hluboko do skříně, aby se vám do léta neokoukal. Existuje tu sice možnost, že další sezonu už ony šaty nebo sukně nebudou in, ale riziko není nijak vysoké. 

Určité kousky prostě nikdy nevyjdou z módy. Jedním z nich je i klasická kožená bunda, která se hodí na víkendový výlet, divokou párty i na večer přes elegantní šaty. Křivák rozhodně unosíte, proto se ve slevách vrhněte po klasickém kvalitním parťákovi, který se stane vaším společníkem na dlouhá léta. Výhodný je ale i nákup barevných koženkových bundiček nebo těch s výraznými nášivkami.

Každá si zaslouží být rozmazlována, a právě proto je nákup zlevněného jemného svetříku jasnou volbou. Kašmír vydrží ve výborné kondici roky a ve slevě vás vyjde na podobné peníze jako v nových kolekcích kdejaký štiplavý kousek. Je jen na vás, jestli si pořídíte klasický svetr s výstřihem do V nebo sáhnete po ležérním kardiganu.

Ať už si koupíte klasický nebo originálnější střih, vždy se dívejte na látku, ze které je bílá košile ušitá. Měla by být tak akorát lehká, neměla by se příliš mačkat a vyzkoušet byste měla i její průsvitnost. Několik bílých košil ve svém šatníku už určitě máte, proto je před nakupováním projděte a ty zašedlé nebo zažloutlé nemilosrdně vyměňte za nové.

Nošení krásného spodního prádla není podmíněno žhavou večeří při svíčkách. Krajku můžete nosit klidně každý den. Kouzlo tkví v tom, že jedině vy budete vědět, jak úžasně jste dnes ráno vypadala, což vám dodá sebevědomí během důležité pracovní schůzky i energii na celý den. Ve slevách pořídíte perfektní podprsenku i kalhotky za zlomek jejich původní ceny.

Náš výběr kousků ze slev si můžete prohlédnout ve fotogalerii:

Jaké džíny si vybrat podle své postavy? To se dozvíte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Karolína Havlíková