Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

6 nejčastějších módních přešlapů: Už žádné faux pas!

1. ledna 2019 | 06:00

Přestože je móda především hrou a možností, jak se kreativně vyjádřit, existují i zde pravidla, která se vyplatí dodržovat. Jaké přešlapy jsou v oblékání nejčastější a jak se módním faux pas s jistotou vyhnout?

 

Nosíte ráda sukně a šaty? Pak ale zapomeňte na tělové silonky, nedejbože v lesklé variantě! Nosí se punčochy tmavé nebo se vzory, které nohy na rozdíl od těch tělových lichotivě prodlouží. Velkým omylem je také domnívat se, že tělové silonky jsou neviditelné, a úplně nejhorším módním faux pas je, když si je oblečete k botám s otevřenou špičkou.

Ani ten nejtrendovější kousek, který vám nepadne, nebude vypadat dobře. Často stačí jednoduché kvalitní oblečení, které vám perfektně sedne, a povedený outfit je rázem na světě. Rozhodně se v případě potřeby vyplatí nechat si oblíbené kousky na míru upravit u profesionální švadleny. Uvidíte, že vás i nepatrný rozdíl příjemně překvapí!

Doplňky a zdobení do ženského šatníku bezesporu patří, avšak i v tomto případě platí: čím méně, tím více. Zaměřte se proto na jeden výrazný šperk, který outfit vkusně oživí. Rozhodně se neověšujte řetízky a prsteny od hlavy až k patě a nenoste ani šperkové sety (stejné náušnice a náhrdelník). Móda naopak přeje kontrastům a nečekaným, ale přesto vkusným kombinacím.

Sportovní tenisky a vlněný kabát? Proč ne! Zatímco některé sportovní prvky mají v současné době své místo i u elegantních outfitů, existují kousky, které patří opravdu jen a jen na sport. Trekové boty a lyžařskou bundu si proto schovejte raději na hory. Právě Češi jsou proslulí tím, že si potrpí na praktičnost a pohodlí a módní stránka je pro ně často až na druhém místě.

V posilovně budete v elastických kalhotách za hvězdu, ale na ven je raději sundejte. Pokud si pohodlí legín nemůžete vynachválit, oblečte k nim vršek sahající alespoň pod zadek a vsaďte na neprůsvitný kvalitní materiál. Vhodným řešením jsou i takzvané jeggíny (džíny z elastického materiálu). I k těm ale noste delší svetr.

Vybrat to správné spodní prádlo může být pořádná věda. Zatímco božská krajková podprsenka může dnes pod halenkou klidně vykukovat, kalhotky by neměly být vidět nikdy! Pokud nosíte bílé oblečení, pořiďte si prádlo v černé nebo béžové barvě, nikoli však v bílé. Absolutním faux pas jsou gelová ramínka. Raději proto noste krajkové braletky, které vypadají skvěle i v odhalených modelech, nebo neviditelné nálepky místo podprsenky.

Autor: Karolína Havlíková