Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Módní trendy: Které kousky budou in v roce 2018

20. prosince 2017 | 06:00

Už se nemůžete dočkat toho, co přinese nový rok? Některé věci zkrátka nejdou předvídat, ale módní trendy následujícího roku si můžeme představit už teď!

Módní přehlídky ovládly třásně. Objevily se nejen na doplňcích, ale i na sukních, šatech i kabátech. Pokud nechcete čekat až na příští rok, večírková sezona k jejich nošení vybízí už teď. Velká změna nastane i v doplňcích, kde téměř vymizí obojky na krk neboli takzvané chokery. Místo nich se budou nosit velké náušnice. Pokud jste si chokery zamilovaly, pouze je na nějaký čas uložte na dno šperkovnice, do módy se opět brzy vrátí.

3838436:gallery:true:true

Tak jako se ujal bomber, tak se v roce 2018 chytne blazer a zejména ten v oversize střihu. Bomber můžete nosit i nadále, rozhodně z módy nevychází, ale pokud se chcete držet současných trendů, je blazer volbou číslo jedna. Už jen proto, že se nehodí jen do práce, ale je skvělou volbou i do města.

Zvýraznění pasu je velmi slušivé a ženské, letos se roztrhl pytel zejména s korzety, které ale postupně mizí, a na místo nich bude trendy přepásat si pas páskem. Jedním z nejvýraznějších trendů budou i barvy, oranžové, fuchsiové a levandulové se v roce 2018 prostě nevyhnete, tedy alespoň nadcházející jaro. Stejně tak pruhům, které se každý rok vrací a jsou zkrátka nestárnoucí klasikou.

Od příštího roku pofrčí zejména svislé a šikmé pruhy v různých barvách. A stejně tak se nevyhnete ani květinám, které jsou zastoupeny ve všech jarních kolekcích. V příštím roce se květy nebudou objevovat až v takovém množství, ale můžete se těšit na jejich orientální podobu. Romantikou nekončíme a místo květin jsou zde průhledné materiály od vrstvených po ty nejjednodušší.

3838439:gallery:true:true

Kdo neholduje příliš elegantnímu oblečení, je tu i trend zahrnující sportovní kousky na běžné nošení. Záchrana životního prostředí stále pokračuje, a tak se není čemu divit, že i módní návrháři se jí účastní. Recyklace a plastové oblečení se ukázaly na přehlídkách jako hlavní trend příští sezony. Zamilujete si nejen obuv, kabelky, ale i kabátky z plastu?

Podívejte se, jak byly nadcházející trendy předvedeny na módních přehlídkách:

I na pražském týdnu módy se ukázaly trendy na rok 2018, podívejte se na přehlídku Petry Ptáčkové:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Jiří Topor/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová