Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Slevy jsou tu: Jak koupit pouze věci, které budete skutečně nosit

Nákupy ve slevách dají někdy zabrat.
18. prosince 2017 | 06:00

Milujete slevy a jinak už oblečení nenakupujete? Teď nastává čas, kdy se vydat do obchodů. Jak to udělat, abyste domů nepřišla s taškou plnou věcí, kterou si pak na sebe nikdy nevezmete? Slevy nás totiž často umí lehce zmást. Tady jsou naše rady, jak se těmto chybám vyhnout!

Ze všeho nejdřív si napište seznam. Ano, jako když jdete nakupovat potraviny. Uvědomíte si co potřebujete a co je zbytečné kupovat. Na nákupy si ho vemte s sebou. V seznamu vám může pomoci i vytřídění skříně, která už přetéká a možná sjte dvě pětiny věcí nikdy nebo roky neměla na sobě.

Takové kousky vyhoďte nebo darujte na charitu a ve skříni udělejte místo na nové. Zjistíte tím zároveň, které věci potřebujete nové. Před nákupy si udělejte chvíli a projděte si internet, něco vás může zaujmout a máte více času na promyšlení. Díky tomu můžete připsat další věci na nákupní seznam.

V obchodě zamiřte rovnou ke slevám, nezdržujte se u sekcí s novými kolekcemi, to pouze tehdy, chcete-li se pokochat. Nejlépe se ve slevách nakupují základní kousky, nad nimi nemusíte tolik přemýšlet. Basic trička, džíny nebo sako. Horší je to s trendy věcmi a sezóními výstřelky, kde je třeba uvědomit si, jestli se k vám daný kousek hodí a nekupovat ho jen kvůli slevě.

V kabince si v klidu v hlavě proberte oblečení, které už máte a které by se k vaší nové věci hodilo, pokud naleznete alespoň tři takové kousky, věc si můžete směle koupit. Pokud si však nejste s kouskem jistá, otočte se a běžte hledat nějaký jiný. Je také dobré mít na nákupech někoho při ruce, třeba kamarádku. Navzájem si můžete poradit při výběru.

Danou věc si však nekupujte, pokud vám opravdu nesedí. Co na tom, že je o 80 procent levnější, vy si ji jednou vezmete na sebe a zjistíte, že to s ní opravdu nejde, a pak zase najde své místo pouze na dně vaší skříně.

A pozor na slevách se můžete stát i závislá! Neustálé vyhledávání slev, které berete jako adrenalin, odkládání důležité práce za cílem hledat zboží ve slevách a nervozita po tom co zjistíte, že si nemůžete nic koupit, je alarmující.

Podívejte se na video, jak probíhaly slevy v loňském roce

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Našly jsme pro vás nejlepší kousky ve slevách! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová