Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dress code v práci? Jak na něj, aby nebyl ani trochu nudný!

Ozvláštněte outfit do práce třeba červeným doplňkem.
6. listopadu 2017 | 06:00

V práci musíte nosit dress code, a máte tak smůlu se svým módním oblečením? Nebojte, i do svého business stylu můžete vnést trochu zábavy v podobě trochu jiných kousků, kterými se přitom nijak nezpronevěříte požadavkům firmy. Ohromte své kolegyně!

Začneme trochu zvolna, a to košilí. Určitě mějte po ruce tu klasickou bílou, ale pořiďte si i košili s kontrastním límečkem, který rázem outfit oživí. Límeček může být v jiné barvě nebo zvolte takový, na kterém jsou různé vzory. Nejen u klasické bílé košile můžete límeček oživit zajímavou broží, která je k tomu přímo určená.

3753263:gallery:true:true

Ještě zůstaneme u košilí, tentokrát u těch delších. Černá dlouhá košile z lesklého materiálu spolu s podpatky nejen prodlouží vaši postavu, ale zároveň i pozvedne černé kalhoty o úroveň výš. Pracovní dress code můžete oživit i oversize kouskem – kabátek nebo delším sáčkem.

Dále si určitě pořiďte jedny šaty od módního návrháře, kterými oslníte jak v práci, tak třeba i na večírku. Mohou mít výraznou barvu, volánky nebo zajímavé vzory. Měly by být výrazné, ale jen do takové míry, abyste v práci neurazila. Do práce k nim vezměte černé punčocháče a kabát. Doplňujte je pouze jednoduchými kousky.

Nebaví vás stále nosit klasické kalhoty s puky nebo pouzdrové sukně? Vyměňte je za široké culottes kalhoty, které vypadají s lodičkami naprosto úžasně.

Na závěr zmíníme oživení barvou. Nebojte se nosit červenou! Pořiďte si červený kostýmek nebo třeba jen lodičky. Proč zrovna červenou? Protože barvy, které se nacházejí ve vašem business šatníku, jako jsou černá, šedá a bílá, s ní budou perfektně ladit.

Ve fotogalerii se můžete podívat, jak na to:

Ve videu se můžete inspirovat modely, které využijete do práce:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: youtube.com/My Fashion/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová