Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Co nosit k legínám: Jak vypadají skvěle a pro koho se nehodí?

11. října 2017 | 06:00

Jsou pohodlné a univerzální. Mají své milovníky i naprosté odpůrce – ano, řeč je o legínách. Mnoho žen je nosí opravdu nevhodným způsobem. Pojďte se podívat, jak je nosit a vypadat stále stylově!

Nejčastěji se nosí obyčejné černé bavlněné legíny, které jsou opravdu univerzální. Můžete je nosit na doma, na sport i do práce. Velmi stylovou a módní variantou jsou koženkové legíny, které jsou vhodné zejména na podzim a zimu. Pro milovníky extravagance jsou k dostání i legíny s různými vzory, ať už černobílými nebo barevnými.

Pozor! Legíny zvýrazní každou nedokonalost! Opravdu nevhodně vypadají legíny s krátkými vršky, a to obzvlášť na silnějších ženách, které by se tedy krátkým délkám vršků rozhodně měly vyhnout. Naopak si mohou užívat vrstvení. Na výběr mají mnoho možností v podobě dlouhých svetrů, košil, kardiganů, sak a kabátků. Nebojte se tedy ani oversize oblečení. Nádherně vypadají i elegantní vesty.

3712149:gallery:true:true

Štíhlé ženy si je mohou dovolit nosit třeba i s koženou nebo džínovou kratší bundou. Legíny však vždy vypadají lépe alespoň s delším tričkem, a to kvůli tomu, že je v nich někdy až příliš vidět zadeček. 

Zaměřte se zejména na své nohy, jelikož je legíny hodně zvýrazní. Když máte silnější nohy, raději se legínám úplně vyhněte. Pokud nevlastníte naprosto ukázkové nohy, nevadí. Jednoduše se snažte vrstvit. Dlouhé tričko a kardigan nebo oversize košile s koženou bundou odlákají od nedokonalých nohou pozornost.

Na délce také záleží. Legíny pod kotníky nohy prodlužují, naopak zkrácené délky legín nohy zkracují. Tříčtvrteční legíny si tedy mohou dovolit pouze ženy s opravdu dlouhýma nohama.

3712146:gallery:true:true

A co zvolit za obuv? Ideální jsou kotníkové boty nebo balerínky, na volný čas si k nim můžete vzít i tenisky. Pokud ráda nosíte legíny i do práce, tenisky určitě nechte doma.

Autor: Markéta Tošnarová