Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Módní expert: Designéři opět touží po slovanských kráskách, extrémní typy se brzy okoukají

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/ bpž
10. října 2017 | 06:00

Saša Jány je ředitelem jedné z nejúspěšnějších modelingových agentur u nás a moc dobře ví, jaké trendy jsou in. A to nejen trendy na módních molech, ale především i ty, které se týkají krásy samotných modelek. Posteskl si, že bohužel svět si stále žádá přehnaně štíhlé modelky.

Přestože přibývá módních kampaní, které využívají plnoštíhlé krásky, které mají boky, prsa a vše, co pořádná žena krev a mlíko má mít, top modeling je stále nekompromisní.

„Mám k dnešnímu modelingu jedinou výtku. Když jsem v devadesátých letech začínal, tak nám Elite představila Cindy Crawford, Lindu Evangelistu nebo Naomi Campbell – to byla pro mě míra krásy toho, co jsme chtěli dělat. Bohužel dneska se musíme všichni přizpůsobovat trendům extrémně štíhlých děvčat a i přes pozitivní krok, kdy se v kampaních objevují slečny s křivkami, si bohužel špičkový modeling žádá něco jiného,“ vysvětlil nám Saša Jány.

Naštěstí se podle něj opět vrací trend klasické krásy. „Odpovědí na to, proč naše modelky tak dobře fungují, je to, že slovanský typ krásy asi nikdy nevymizí. Návrháři zjistili, že extrémní look funguje jen v určitých situacích nebo na některé produkty. Teď se zase vracejí ke klasicky krásným – našim – děvčatům,“ potvrdil Jány.