Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak se oblékat po 50: Užijte si konečně módu a vyhrajte si!

20. září 2019 | 06:00

To, že je vám padesát a víc, neznamená, že musíte zapomenout na módní trendy a uvíznout v konzervativním oblečení! Právě naopak,  teď si teprve můžete s módou vyhrát. Pojďte se podívat, co můžete s radostí nosit, a čemu se naopak raději vyhnout, abyste nepůsobila jako diblík bez názoru.

V první řadě nesmíte zapomenout na klasické kousky šatníku: černé sako, bílou košili, elegantní kalhoty s puky, pouzdrovou sukni, černé šaty a lodičky. Dříve jste se jich možná bála a měla jste pocit, že vám přidávají roky, teď ale přišel jejich pravý čas! Všechny tyto elegantní kousky lze kombinovat dohromady, ale i s trendy kousky, jako jsou barevný kabát, tenisky nebo třeba batůžek.

3699248:gallery:true:true

V oblékání stále platí, že byste měla nosit to, v čem se cítíte dobře. Každá žena, která překročí padesátku, by ve svém šatníku měla mít padnoucí džíny. Takové džíny by měly mít vyšší pas, měly by být spíše v tmavším provedení a výhodou bude, pokud jsou elastické. Důležité totiž je, aby vás nikde neškrtily a byly vám pohodlné.

Jak si vybrat džíny, které vám opravdu sednou, se dozvíte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Dalším důležitým bodem jsou bundy a kabáty. Ideální jsou ty z kvalitních materiálů, jako jsou kůže nebo vlna. Chybu neuděláte s koženou bundou, trenčkotem nebo kabátem s dvouřadým zapínáním. Mikiny, zejména ty fleecové, nahraďte trendy kardiganem. Mikinu si můžete nechat na zahradu nebo na venčení psa.

Pokud máte dojem, že vaše ruce už nejsou v kondici, jednoduše se vyhněte topům s ramínky a vyměňte je za krátký rukáv. Obzvlášť dobře vypadají zavinovací šaty s delším rukávem. Nechcete ukazovat nohy? Zralým ženám sluší délky po kolena nebo teď tolik populární midi délka. Kraťasy můžete nahradit širokými lehkými kalhotami, které jsou v délce nad kotníky – takzvané culottes. Zvolit můžete i dlouhé palazzo kalhoty.

3699240:gallery:true:true

Pozor si dejte snad jen na růžovou barvu, pokud nechcete vypadat jako cukrová vata. Celkově se však barev bát vůbec nemusíte! A kterých barev se můžete opravdu držet? Určitě jsou to béžová, šedá, khaki, červená, námořnická modrá, černá a bílá.

V naší fotogalerii se můžete podívat na ty nejstylovější ženy po padesátce:

Život se dá pořádně rozjet i po padesátce! Nevěříte? Přečtete si o tom v novém vydání magazínu Blesk pro ženy, které právě najdete v novinových stáncích. Nebo si ho můžete v tištěné i elektronické formě objednat v našem iKiosku ZDE.

 

Autor: archiv

Autor: Markéta Luštincová