Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Základní kousky, které musíte mít ve skříni, pokud je vám 40+

20. září 2017 | 06:00

Základní kousky jsou předpokladem skvělého šatníku a také toho, že už žena nemusí každé ráno tápat, co si vzít na sebe. Jaké kousky by tedy měla vlastnit každá žena, které je přes 40? 

Skvělý šatník závisí zejména na těch správných základních kouscích. Tyto kousky se vždy dají jednoduše spárovat a zároveň se z nich dají vytvořit outfity, které něco vypoví o osobě, která je nosí. Například pokud pracujete v kanceláři, zřejmě upřednostníte pouzdrové sukně před těmi áčkovými.

 

Záleží tedy na životním stylu každé ženy. Za tyto základní kousky určitě nemusíte dávat celé jmění, dají se zakoupit v běžných obchodech, jako jsou třeba C&A, F&F, H&M, Orsay nebo Mango. O které kousky se tedy jedná?

 

 

Sako nebo blazer by vám měly perfektně padnout. Jejich výběr nepodceňujte. Pořídit si můžete černé nebo šedé, to se stane základem. Pokud se však do jejich nošení zamilujete, nebojte se investovat i do jiných barev.

 

Klasická košile s límečkem, ať už si vyberete bílou, modrou nebo pruhovanou, se vám ve skříni neztratí. Dá se nosit jak do práce, tak na volný čas. Její vzhled snadno změníte v ležérní, když jí srolujete rukávy.

 

Džíny má doma určitě každá z nás. Po čtyřicítce nejvíce užijete ty rovného střihu a v tmavších barvách.

Nevíte, jaké džíny vám padnou? Poradíme vám ve videu:

Video se připravuje ...
Velký džínový manuál: Které jsou flare, mom nebo skinny? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

 

 

Pouzdrové sukně umějí vytvořit nádhernou siluetu. Pokud máte širší boky, kupte si ji v tmavší barvě, naopak pokud potřebujete své úzké boky zvýraznit, zvolte sukni s volánkem, neboli s peplum.

 

Stejně jako košili využijete i halenku. Skvěle vypadá ta s vázáním nebo propínací halenka bez límečku. Pokud chcete zvýraznit malá prsa, zakupte si halenku s volánkem nebo s řasením právě v oblasti prsou.

 

Propínací svetřík, neboli kardigan, jde zkrátka ke všemu. I zde dávejte pozor na střih. Véčkový výstřih umí prodloužit postavu, naopak výstřih končící u krku postavu zkrátí. Kratší střih svetru vám prodlouží nohy a u delšího si dejte pozor na kapsy, které mohou přidat objem v problémových partiích.

 

 

Áčkové šaty unosíte do práce i na procházku. Jejich využití nezná mezí. Vybírat můžete z mnoha barev i vzorů, zaměřte se také na tvar výstřihu. Pár jich vyzkoušejte a okamžitě uvidíte, který vám bude lichotit nejvíce.

 

Pouzdrové šaty umějí zázraky s postavou. Definují pas a zeštíhlí vás. Pokud se chcete odvázat, kupte si je ve výrazné barvě, ale dávejte pozor, aby fungovaly se zbytkem outfitu. Když se rozhodnete pro vzorované, držte se více při zemi a volte pouze malé a nenápadné vzory. 

 

Říkáte si, že džínová bunda je jen pro mladší ročníky? Ale kdepak! Tento kousek užijete zejména na jaře a v létě. Parádně vypadá k šatům, ale i třeba k elegantním kalhotám.

 

Námořnické pruhované tričko je klasika a nezáleží na tom, zda si vyberete kombinaci černo-bílých nebo třeba modro-bílých pruhů, vždy půjde snadno kombinovat. 

 

Které z těchto základních kousků seženete zrovna teď v obchodech? Podívejte se do galerie a vyberte si ty své!

 

 

 

Autor: Markéta Tošnarová