Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

5 barevných kombinací, které oživí váš šatník. Nebojte se jich!

Tyto barevné kombinace se vám zalíbí.
2. srpna 2017 | 06:00

O Češkách se říká, že se bojí barev, a tak chodí většinou v černé a šedé, případně v hnědé. Platí to i o vás? Pojďte to změnit a naučte se pár osvědčených barevných kombinací, které vás přímo rozsvítí!

Tmavé barvy mají jednu výhodu: prostě si je obléknete a nemusíte moc řešit různé kombinace. Ale taky velkou nevýhodu: vypadáte v nich jako šedá myš. Proč se aspoň jednou za čas neodvázat?

Vsaďte na moderní a velmi výrazné barevné kombinace. Bude vám to slušet, a navíc budete in. Ne každá barva vám však sedne, proto se zaměřte na to, jak se v ní cítíte. A ještě jeden trik: pokud se vám bude zdát, že v některé barvě vypadáte pobledle, zkuste si místo trička vzít tuto barvu na kalhotách – zkrátka dejte ji dále od obličeje.

Fialová a červená

Myslíte si, že tyto dvě barvy nejdou dohromady? Omyl! Stačí zvolit stejnou sytost barev, jako je to třeba na obrázku, a máte opravdu unikátní barevnou kombinaci.

Hořčicová a tmavě zelená

K hořčicové barvě se hodí zejména hnědá, béžová, khaki a pak také tmavě zelená. Zkrátka vypadá dobře s přírodními barvami.

Kobaltově modrá a zelená

Pro některé z nás je někdy velmi těžké zkombinovat modrou, často ji párujeme pouze s černou, což je chyba. Zejména kobaltově modrá vypadá úžasně se zelenou.

Světle růžová a modrá

Po tmavé kobaltově modré barvě tu máme světle modrou, ta se hodí k nejrůznějším pastelovým barvám, ale parádní dvojici utvoří se světle růžovou.

Vínová a oranžová

Poslední netradiční, ale moderní kombinací je vínová s oranžovou. Tyto barvy se hodí zejména na podzim. V létě můžete oranžovou spojit třeba s béžovou nebo žlutou barvou.

Anketa
Jaká barevná kombinace se vám líbí nejvíc?
Fialová a červená
11 %
Hořčicová a tmavě zelená
35 %
Kobaltově modrá a zelená
22 %
Světle růžová a modrá
20 %
Vínová a oranžová
8 %
Oranžová a žlutá
4 %
Hlasovalo: 304 čtenářů
Děkujeme za Váš hlas!

Netroufáte si na barevný outfit? A co takhle oslnit jinou barvou vlasů? Podívejte se na video o tom, jaká je letos v létě nejvíce trendy!

Video se připravuje ...
Barvou vlasů letošního roku je "blorange". Komu bude slušet? • VIDEO: Ladislav Novák/bpž

Autor: Markéta Tošnarová