Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Móda, která nás ničí! Čemu byste se rozhodně měla vyhnout

  • móda
    11. června 2017 | 06:00

    Některé módní výstřelky jsou opravdu vhodnější jen na přehlídková mola. V běžném životě nám mohou dokonce ublížit, proto je lepší se některým kouskům spíše vyhýbat. Víte, které to jsou?

  • Masivní náhrdelníky

    móda
    Autor: istockphoto.com

    Masivní náhrdelníky si nechte spíše pro slavnostní příležitosti. Jejich pravidelné nošení zapříčiňuje bolesti za krkem, a někdy dokonce i bolesti hlavy.

  • Velké kabelky

    móda
    Autor: istockphoto.com

    Ano, velké kabelky jsou krásné a vejde se nám do nich snad všechno. Velkou kabelku klidně nosit můžete, ale nedopusťte, aby se z ní stal bezedný vak plný nesmyslných věcí, které zbytečně zatěžují vaše záda. Pokud budete takovouto tíhu tahat den co den, nakonec skončíte s křivými a bolavými zády.

  • Skinny džíny

    móda
    Autor: istockphoto.com

    Příliš úzké džíny způsobují hned několik zdravotních problémů. Mohou podráždit kůži v oblasti stehen nebo v intimních místech, což může vést k tvorbě kvasinek. Úzké kalhoty s vyšším pasem navíc mohou způsobit pálení žáhy v důsledku velkého tlaku na břicho.

    Podívejte se na video, jak si správně vybrat džíny podle typu postavy:

    Video se připravuje ...
    Džíny podle postavy: Které vám padnou, když máte větší břicho, zadek nebo boky? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Kabáty s velkou kapucí

    móda
    Autor: istockphoto.com

    Pokud máte na hlavě nasazenou velkou kapuci, určitě vás to ochrání před velkým mrazem. Zároveň se však připravte na to, že vás brzy začne bolet za krkem, a to kvůli tomu, jak zpod kapuce musíte neustále vykukovat.

  • Asymetrické sukně a šaty

    móda
    Autor: istockphoto.com

    Asymetrické a dlouhé sukně nám mohou ztěžovat pohyb, obzvlášť pokud je sukně upnutá nebo její látka příliš pevná. Vše může způsobit nekoordinované pohyby či nepřirozené pozice, které zapříčiní problémy se svaly nebo s páteří.

  • Vysoké podpatky

    móda
    Autor: istockphoto.com

    Vysoké podpatky jsou sice znakem ženskosti, s jejich pravidelným nošením by se to ale nemělo přehánět. Podpatky nám mohou zdeformovat postoj těla, zkrátit šlachy nebo zapříčinit vbočení palce, tzv. hallux valgus.

Autor: Markéta Tošnarová
Diskuse ke článku
.