Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Módní chyby: Vyhněte se věcem, které vás zbytečně dělají starší!

  • 18. srpna 2019 | 06:00

    Štve vás, že vám každý tipuje vyšší věk, přestože na něj nevypadáte? Možná je jen chyba ve výběru vašeho oblečení. Jak si zajistíte mladistvý vzhled? 

    Důležité jsou barva, střih, ale i materiál. Takový tvíd vám přidá i 10 let života. Kterým kouskům se vyhnout, pokud chcete omládnout?

  • Tvídové oblečení

    Tvídové oblečení už od pohledu evokuje staré časy. Pokud přesto chcete mít nějaký ten kousek z tohoto materiálu ve svém šatníku, laďte ho pouze s moderními věcmi: třeba tvídové sako s roztrhanými džínami. Obloukem se vyhněte tvídovým kostýmkům!

    Autor: istockphoto.com


  • Nevhodně zvolené barvy

    V některých barvách může jedna žena vypadat úchvatně, zatímco jiná žena bude působit unaveně a nemocně. Pokud si kupujete nové oblečení, je lepší jít do obchodu s někým, kdo vám řekne, jestli vám právě tato barva sluší. Pozor, světlo v kabinkách často barvy oblečení i pleti zkresluje. Pokud je to jen trochu možné, podívejte se na oblečení na denním světle.

    Autor: istockphoto.com

  • Přílišná upjatost

    Co vám zaručeně přidá léta, je kancelářské oblečení. Sako, společenské kalhoty a košile. Zejména pak v šedých, hnědých a tmavě modrých barvách. Samy o sobě jsou tyto kousky v pořádku, je ale lepší je ladit s modernějšími doplňky nebo je alespoň nevolit v nejtmavších odstínech. Co taklhe vyzkoušet klasický kostýmek v nějaké světlé či dokonce zářivé barvě?

    Autor: istockphoto.com

  • Věci nehodící se k vašemu věku

    Přestaňte si půjčovat oblečení a doplňky od své náctileté dcery. To, co sedí jí, určitě nebude sedět vám – nejenom kvůli věkovému rozdílu. Ve věcech pro náctiletou budete vypadat spíš směšně a věřte tomu, že roky vám neuberou, právě naopak!

    Autor: istockphoto.com

  • Staromódní obuv

    Abyste byly v pohodlí a zároveň stylové, nemusíte běhat celý den na podpatcích. V obchodech je mnoho pohodlných, ale zároveň krásných a mladistvých bot. Pokud to není nutné, vyhněte se obuvi, která je určena pro starší ročníky, jako jsou třeba ortopedická obuv nebo boty na úzkém a nízkém podpatku. Zaměřte se na modernější varianty obuvi, jako jsou tenisky či oxfordky, v létě můžete svůj outfit doladit populárními espadrilkami.
    Autor: istockphoto.com


  • Zanedbané vlasy

    Neupravené vlasy se špatně zvoleným střihem, vlasy zničené nebo příliš dlouhé. To jsou chyby, kterým by se měla každá z nás vyhnout. Dlouhé vlasy jsou sice krásné, ale která z nás má čas každé ráno si je dokonale upravit? Nebojte se zvolit modernější kratší sestřih.

    Autor: istockphoto.com

  • Tvrdé líčení

    Příliš silná a černá linka na očních víčkách je zbytečná. Oči se kvůli ní opticky zmenší a žena vypadá unaveně. Pokud se bez oční linky neobejdete, raději zvolte šedou, hnědou nebo tmavě modrou linku.
    Autor: istockphoto.com

Autor: Markéta Luštincová
Diskuse ke článku
.