Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pohodlné mokasíny: Boty, které můžete nosit ke všemu!

26. dubna 2017 | 06:00

Pokud máte ráda volnočasové boty, ale balerínky nejsou zrovna váš šálek kávy, pořiďte si na jaro mokasíny. Nebojte se, už dávno nevypadají jako oblíbená obuv z mládí našich tatínků. Mají šmrnc, kopírují poslední trendy a obout je můžete prakticky ke všemu!

Ano, je to tak! Mokasíny jsou neuvěřitelně univerzální. Unosíte je k džínům i plátěným kalhotám, sukni i ke kraťasům. Můžete je nosit naboso, s neviditelnými ponožkami nebo z nich klidně nechat vykukovat ozdobné ponožky s krajkou, korálky nebo třeba bambulkami, které jsou teď velkým hitem.

K čemu je nosit?

Naprosto dokonale vypadají například s romantickými šaty nebo k outfitu inspirovanému pánským stylem – stejně jako jsou inspirovány i ony samy. Když je obléknete k dokonale padnoucímu kalhotovému kostýmku, hravě nahradí lodičky. A protože se říká, že mokasíny dříve nejvíce nosili lázeňští šviháci, užijete si je i všude na dovolené. Elegantní a zároveň pohodlnou a stylovou obuv totiž unosíte klidně i v létě u moře nebo na výletu.

Vyberte si barvu

Pokud se chcete řídit i barevnými trendy, vsaďte na mokasíny v krémových odstínech. Pro ty, které chtějí být na každém kroku vidět, jsou ty metalické. V těch můžete klidně vyrazit i na večírek a rozhodně to nebude žádná ostuda. Frčí i klasické barvy, jako jsou černá, červená nebo modrá.

Kromě mokasín jsou už několik let v kurzu také nadčasové chelsea, neboli perka. Podívejte se, jaké si můžete v obchodech pořídit:

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Chelsea neboli perka mají několik podob. Našly jsme je pro vás! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii: