Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Módní styl Báry Nesvadbové: Miluje černou, ale nosila i plísňové džíny. Kdy?

22. dubna 2017 | 06:00

Vždycky měla styl. Charakterizuje ji černá barva. Co přinesla populární spisovatelce přelomová čtyřicítka z hlediska módy?

Jak byste popsala svůj styl?

Je čím dál úspornější a hlavně praktický. Musí být, protože mám třináct zvířat, odjíždím do Prahy v sedm ráno a vracím se mnohdy dost pozdě. Navíc mám miniauto, kam se mi nevejdou věci na převlékání. Dříve jsem vozila i tři převleky s sebou, abych nechodila na tiskovky v konverskách, ale to už nedělám. Snad je ale můj šatník ještě pořád aspoň trošku holčičí.

Přišla se čtyřicítkou nějaká větší změna?

Myslíte to, že mi začalo méně záležet na tom, co si myslí ostatní, a prakticky úplně na tom, co si myslí muži? Myslím, že když má člověk štěstí, tak čím je starší, tím víc se přibližuje sobě samému a přestane mu záležet na tom falešném zrcadle. Co třeba i skrýval, se najednou víc ukazuje a mnohdy zjistí, že právě to je lidem sympatické. Je to v podstatě takový návrat k sobě, zřejmě ho přináší střední věk.



Bylo období, kdy jste výrazně změnila styl?

Musela jsem výrazně změnit šatník, když mi umíral tatínek a rozváděla jsem se. Z velikosti čtyřicet jsem se dostala na velikost třicet dva. Aniž bych chtěla, měla jsem najednou pod padesát kilo. Místo dekoltů jsem nosila roláky, protože mé kosti už vadily každému. Nicméně postupem věku do té čtyřicítky dorůstám zpátky.

Téměř výhradně se oblékáte do černé barvy. Neměla jste nikdy barevné období?

Měla jsem žlutou svítivou mikinu a plísňáky, to bylo hodně divoké období. V té době jsem chodila s krásným zedníkem. Bylo mi asi šestnáct a myslím, že nápadné oblečení a ten nápadně pěkný zedník byli největšími výstřelky mého života.



Čeho máte v šatníku nejvíc?

Černých bot, černých kalhot, černých roláků.

Jaké značky nejraději nakupujete?

Mám to štěstí, že se znám s mnoha návrháři, a ti mi posílají kousky, které by se mi mohly hodit. Táňa Kovaříková je kmotrou mé dcery, takže je to rodina. Pak mám moc ráda Markétu Kopeckou, se kterou jsem spolupracovala na své charitativní módní kolekci, Jakuba Polanku a strašně mě baví Laformela, Ivanka Mentlová nebo Klárka Nademlýnská. Podporuji české návrháře, ale jinak jsem typickým konzumentem Zary.



A co kabelky?

Tahám léta jednu Chanel kabelku, takže je už lehce odřená. Vždycky si oblíbím jeden model a nosím ho roky. Baví mě tašky od Stelly McCartney.

Jaká je vaše oblíbená kosmetika?

Po mnoha letech testování jsem došla k tomu, že je to úplně jedno, Panthenol a kokosový olej taky stačí. Jinak jsem věrná řasenkám Max Factor a rtěnce M.A.C. Amplified, kterou mám léta letoucí. Dvacet let také používám vůni Angel od Thierryho Muglera a nejsem schopná přejít na jinou. Ve své podstatě jsem dost konzervativní žena, prostě typický Kozoroh.

Bára Nesvadbová se rozpovídala o jejich domácí zvířecí farmě:

Video se připravuje ...
Bára Nesvadbová: Dcera má osm koček a tři psy, to jí musí stačit! • VIDEO: Tereza Kovářová

ZDE sledujte další stylové ženy českého i zahraničního showbyznysu!