Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Módní trendy, které vám ničí zdraví: Žabky, tanga i velké kabelky!

  • Trendy, co ničí zdraví
    16. dubna 2017 | 06:00

    Bylo prokázáno, že 73 % žen trpí bolestmi zad právě kvůli oblečení a doplňkům, které nosí. Spousta trendy oblíbených kousků totiž není tak bezva, jak se může na první pohled zdát. Říká se sice, že pro krásu se musí trpět, ale všeho s mírou!

  • Super těsné kalhoty

    Trendy, co ničí zdraví
    Autor: istock.com

    Skinny džíny jsou sice stále v kurzu, ale pokud to s jejich nošením a především těsností přeženete, můžou negativně ovlivňovat vaše zdraví. Mohou vést ke špatné cirkulaci krve, rozšířeným žilkám, necitlivosti a bolesti stehen, a dokonce i k pomalému trávení. Až si proto budete příště kupovat nové těsné džíny, ujistěte se, že vám padnou tak akorát.

  • Vysoké podpatky

    Za hallux rigidus mohou v mnoha případech špatné boty.
    Autor: Shutterstock.com

    Vědci z Auburn University došli k závěru, že ženy mají s dolními končetinami až čtyřikrát víc problémů než muži. A důvodem není nic jiného než nošení vysokých podpatků. To může způsobovat bolesti kloubů, mozoly, podvrtnutí kotníku nebo poškození nervů. Pokud se sexy bot přeci jen vzdávat nechcete, volte ty se širším a nižším podpatkem a vyhněte se jejich každodennímu nošení.

  • Sexy tanga

    Trendy, co ničí zdraví
    Autor: istock.com

    Časté nošení tangových kalhotek může vést k opravdu nepříjemným intimním problémům. Zvyšují totiž riziko vaginální infekce, hemoroidů a podráždění intimních partií. Noste proto spíš klasické, maximálně brazilské kalhotky, a pokud už tanga, tak jen ze 100 % bavlny.

  • Těžké náhrdelníky a náušnice

    Trendy, co ničí zdraví
    Autor: istock.com

    Dle nedávných studií způsobuje až 20 % všech ušních piercingů bakteriální infekci. Pokud navíc propíchnutí nebylo provedené správně, může se později infekce rozšířit i do celého těla. Nošení těžkých náušnic může zase nevzhledně protáhnout ušní lalůčky a způsobovat i bolesti hlavy. To samé platí i u masivních náhrdelníků, které mohou vést k nepříjemným bolestem krku. Pokud ale nosíte výrazné šperky jen občas, zdravotních rizik se bát nemusíte.

  • Ležérní žabky

    Trendy, co ničí zdraví
    Autor: istock.com

    Přestože v létě se bez žabek téměř nikdo neobjede, jejich časté nošení není pro nohy ideální. Mohou totiž způsobovat odřeniny a kvůli ploché podrážce i bolesti zad. Pokud si přece jenom v létě opět pořídíte oblíbené žabky, vybírejte jen ty kvalitní, vystlané a s měkkou částí mezi prsty.

  • Tvarující prádlo

    Trendy, co ničí zdraví
    Autor: istock.com

    Těsný pás kolem břicha může způsobit dušnost, bolesti svalů a problémy krevního oběhu. Vždy proto vybírejte správnou velikost a sledujte složení materiálu. Ideální je příměs lycry, která poskytuje rovnováhu mezi podporou, kompresí a pohodlím.

    Je třeba dát si velký pozor i při výběru klasického spodního prádla. Víte třeba, jak si pořídit podprsenku, která vám dokonale padne? Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    Na vlastní kůži u podprsenkové guru Heleny Konarovské! Z 85 D je rázem 75 F!

  • Extra velké kabelky

    Trendy, co ničí zdraví
    Autor: istock.com

    Také nosíte ve své velké kabelce téměř celý svůj život? Musí se tam vejít notebook, láhev s vodou, notýsky, líčení a někdy i věci na cvičení? Pak se zamyslete nad tím, jak taková nálož ovlivňuje vaše zdraví. Nošení velké váhy na jednom rameni může způsobit bolesti svalů vedoucí až k zablokování zad a krku. Noste proto jen věci, které opravdu potřebujete, a těžké věci noste raději v trendy batůžkách.

Autor: Natálie Hrdá
Diskuse ke článku
.