Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pořiďte si stylovou parku! Unosíte ji na jaře i v létě

12. dubna 2017 | 06:00

Jaro je sice oficiálně tady, ale spolu s ním se musíme připravit i na pár chladnějších dnů, kdy to na šaty a lehké svetříky rozhodně nebude. Naprosto ideálním vrškem je stylová parka, která vás ochrání i před deštěm a větrem, zahřeje vás a zároveň udělá parádu. Vybraly jsme pro vás ty nej!

Parky se vrátily do módy už zhruba před čtyřmi lety, ale spíše jako podzimní a zimní kabát. Byly zateplené, většinou s odepínacím kožíškem a v khaki, černém nebo temně modrém provedení. Zkrátka v barvách, které k zimě neodmyslitelně patří. Jenže letos se parky hlásí o slovo i na jaře a v létě! Takže o pestré barvičky a vzory nebude nouze.

V obchodech pořídíte lehké parky, které vypadají trochu jako pršiplášť, ovšem prudce stylový. V takovém kabátku vás pak deštivé dubnové počasí nerozhodí. K dostání jsou samozřejmě i teplejší verze, ve kterých budete jako v peřince.

Proč je máme rády?

Hlavní výhodou parky oproti jiným kabátům je, že je praktická, ležérní, ale zároveň poměrně univerzální (odvážnější ženy k ní klidně můžou obléknout dlouhou plisovanou sukni) a aktuálně i super trendy. A co víc? Díky stahování v pase si i v kabátku vytvarujete krásné křivky a rozhodně nebudete vypadat jako v pytli.

I když se vám do toho možná zpočátku nebude chtít, zkuste parku obléknout i k něčemu jinému než jen k džínám a teniskám. Když bude tepleji, můžete ji klidně jen volně přehodit přes tričko a kraťasy nebo přes šaty na denní nošení. Takovou kombinaci oceníte především na letních hudebních festivalech, na zahradním grilování nebo zkrátka při posezení venku.

Answear.cz, 1699 Kč
Autor: archiv firem

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!



I když už je jaro, šála se vám v příštích pár dnech bude hodit! Tady jsou návody, jak si ji originálně uvázat:

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: 6 skvělých způsobů, jak si uvázat šálu! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ