Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Česká móda: Originální motýlky, které měli na svatbě Ondřej Brzobohatý i badmintonista Koukal!

Video se připravuje ...
Jeho motýlky nosí Brzobohatý i Koukal! Kristián Polívka o tom, proč je začal vyrábět
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
7. dubna 2017 | 06:00

Pánové, pozor! Pokud letos se svou vyvolenou chystáte svatbu, měli byste vědět, že saka jsou na ústupu. Nosí se košile, vestičky, kšandy a motýlky. Majitel motýlkářství Krispol Store vám poradí, jak všechno správně kombinovat, jaké vzory na motýlkách jsou letos nejvíce v kurzu a jak je správně uvázat.

Nemusíte chystat svatbu, můžete jen hledat pro svého partnera, bratra, tatínka nebo vlastně i pro sebe stylový doplněk. Ať tak či tak, vyrazte do pražského obchodu Krispol Store. Ten byl, co se týče ruční výroby nevšedních motýlků, první na trhu, a tak je opravdu z čeho vybírat.

Zakladatel značky a tvůrce motýlků Kristián Polívka za čtyři roky fungování vyrábí vedle motýlků také kapesníčky, kšandy, manžetové knoflíčky, trenýrky a košile šité ve velmi malých kolekcích. Všechno přitom začalo poměrně nenápadně, Kristián chtěl nosit originální motýlky, ale nikde je nemohl sehnat, a tak je začal sám vyrábět. Nejdříve pro sebe, pak pro přátele, až z toho vznikla vlastní značka.

Svatební trendy

Blíží se svatební sezona, a tak je třeba si ujasnit, jak by měli letos vypadat ženiši, pokud se chtějí držet aktuálních trendů. "Loni jsme dělali 180 motýlků na svatby a z toho byly jen čtyři v sakách," říká Kristián Polívka. Letos tomu nebude jinak. Doplňky v podobě motýlků i kšand by měly ladit ke svatbě jako takové. Je třeba myslet nejen na nevěstinu kytici, svatební výzdobu, ale i na prostředí, ve kterém se svatba odehrává. Šle a motýlek se mohou vybírat tak, aby společně dokonale barevně, popřípadě i vzorem ladily, ale také kontrastně – například výrazný červený motýlek a černé kšandy.

Video se připravuje ...
Jaké motýlky budou pro ženichy letos trendy? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Co se týče trendů, přetrvává květinový motiv. Většina svateb se totiž koná na statku nebo na louce, kam se květinový motýlek, popřípadě i šle, perfektně hodí. Dalším oblíbeným vzorem jsou puntíky v různých barevných kombinacích.

Když už si motýlka pořídíte, je třeba se naučit ho vázat. Máme pro vás detailní návod:

Video se připravuje ...
Návod, jak si uvázat motýlka! Naučí se to každý • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

ZDE sledujte další videa ze sekce Česká móda!