Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Česká móda: Nádherné barvy a originální styl, to je Bambulich

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
15. ledna 2017 | 06:00

Že slovo bambulich neexistuje? Ve slovníku Nely Rozumové rozhodně ano. Spojila dohromady kulich a bambuli a vznikla její vlastní značka. Bambulich zahřeje každou hlavu i krk, a ještě při tom budete vypadat skvěle.

„Koupila jsem si jednou takovou hodně barevnou bundu a nemohla jsem nikde sehnat čepici, která by k ní ladila. Tak jsem si ji uháčkovala sama,“ vysvětlila nám zakladatelka Bambulichu, jak se k výrobě stylových pokrývek hlavy dostala. Na to, aby pokryla poptávku, potřebuje mnohem víc než jeden pár rukou. Háčkovat jí pomáhají maminky na mateřské a babičky v důchodu.

Pro Nelu není háčkování čepic hlavní pracovní činností. Možná vás to překvapí, ale tahle něžná blondýnka pracuje v laboratoři jako analytička. Háčkování je pro ni takovým odreagováním se od zaměstnání. Práce v laboratoři ji baví a z koníčku si udělala přivýdělek. Rozkošný kulíšek, který pořídíte v pestré paletě barev, vás vyjde zhruba na čtyři sta padesát korun a celý set i se šálou na sedm set sedmdesát. Můžete si je pořídit on-line na stránkách Bambulich nebo v rámci Dyzajn marketu

Další reportáže o české módě najdete zde: