Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Test zimních make-upů: Obstály skvěle, na ceně nezáleží!

  • Video se připravuje ...
    12. ledna 2017 | 06:00

    Teploty venku jsou vražedně mrazivé, a proto je čas vytáhnout silný kalibr v podobě hutného zimního make-upu. Ten vám totiž, společně s vhodným krémem, může pomoci ochránit obličej před mrazy. My jsme se v redakci rozhodly je otestovat a byly jsme příjemně překvapené. Skvěle totiž dopadly nejen ty, které stojí kolem tisícovky, ale i make-upy z drogerie za 200 korun!

  • Dermacol Wake Me Up, 329 Kč

    Dermacol make-up odstraňující známky únavy, 329 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem

    Testovala editorka Markéta:

    Make-upy od Dermacolu jsou má jistota, a to zejména v zimě. Dokonale totiž sjednotí mou pleť, která je v tomto období hodně nejednotná, a zakryjí i od zimy červený nos. Výběr odstínů je dostačující a na pokožce nedělají žádné problémy. Co jsem opravdu na tomto make-upu ocenila, je fakt, že nepálí v oblasti očí a jen tak ho nesetřete, na druhou stranu ale ani nevytvoří na pokožce povrch připomínající omítku. Protože na to je můj muž opravdu alergický.

    Známka jako ve škole: 1

  • Yves Rocher, pro bezchybnou pleť, 469 Kč

    Yves Rocher Krémový make-up pro bezchybnou pleť, 469 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Testovala šéfredaktorka Zdraví Lucie:

    Od čtyřicítky zásadně nepoužívám krémové make-upy, protože jsem zatím nenašla jediný, který by mi nezvýrazňoval póry a mimické vrásky. Asi jsem měla smůlu, protože jsem teď zjistila, že existují. A jedním z nich je make-up Zéro Défaut od značky Yves Rocher. Má nadýchanou konzistenci a tak to zůstane, i když si ho nanesete na obličej. Nezakryje sice pupínky, ale to já už dávno nepotřebuju. Já potřebuju pleť sjednotit a ubrat jí naoko pár let. A přesně tohle Zéro Défaut umí.

    Známka jako ve škole: 1

  • Trend It Up Sheer Nude, 129 Kč

    Trend it up Make-up Sheer Nude, 129 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem

    Testovala produkční Boženka:

    K make-upu od značky Trend It Up jsem přistupovala mírně skepticky, přece jen jsem zvyklá si dávat na obličej trošku jiné značky ve vyšší cenové kategorii, o to víc mě ale překvapil. Jeho konzistence je opravdu velmi lehká a tekutá a díky tomu se i snadno roztírá, ale na druhou stranu není dokonale krycí. Na jemné nedokonalosti a sjednocení pleti ale bohatě stačí. Pleť je po něm hebká a vydrží docela dlouho. Oceňuji i to, že se neusazuje v jemných vráskách, a dokonce ani netvoří usazeninu v rýze na horním víčku. Co mě naopak velmi zklamalo, je jeho vůně, není totiž vůbec parfemovaný.

    Známka jako ve škole: 2

  • Revlon Colorstay Combination, 180 Kč

    Revlon Colorstay Combination Oily Skin, 180 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz.
    Autor: archiv firem

    Testovala editorka Radka:

    Velice příjemné překvapení. Většinou se snažím si za make-up trochu připlatit, protože mám pocit, že zvláště některé levnější ucpávají póry, nebo naopak nekryjí tak, jak potřebuju, protože mám po jejich nanesení občas červené flíčky. Tenhle splnil mé nároky v obou těchto směrech – póry neucpává, kryje velice dobře, aniž by člověk měl pocit, že má na obličeji sádrovou masku. Jen při nanášení bych ocenila jemnější texturu, s kterou by se pracovalo o něco lépe.

    Známka jako ve škole: 2

  • Mary Kay Endless Performance, 410 Kč

    Mary Kay Endless Performance, 410 Kč, koupíte na www.marykay.cz
    Autor: archiv firem

    Testovala redaktorka VIP Lucie:

    Osobně preferuji tekuté make-upy, které rychlostí blesku prsty rozetřu po pleti – a je hotovo. Proto tuhé make-upy, jako je tento, moc nekupuji. Po vyzkoušení jsem ale byla mile překvapena, a to z několika důvodů. Make-up není vůbec mastný. Téměř jedním tahem ho zapracujete do pleti, která se stává sametovou a matnou, pudr opravdu potřeba není. Dále musím uznat, že je to držák, v průběhu dne mi krásně vydržel. Osobně si myslím, že na jeho nanášení by bylo nejlepší si vzít k ruce kosmetickou houbičku, ale i prsty to jde docela dobře. Co je ale pro mě nejdůležitější: působí na pleti přirozeně, zmatní ji a zároveň nevytváří efekt masky. Předčil má očekávání!

    Známka jako ve škole: 1

  • Gosh Foundation Plus, 479 Kč

    Gosh Foundation Plus, 479 Kč, koupíte na www.fann.cz nebo v síti parfumerií Fann
    Autor: archiv firem

    Testovala redaktorka sexu Gábi:

    Gosh Foundation Plus je make-up a korektor v jednom. Má skvělé krycí schopnosti, ale přitom vypadá tak přirozeně, jako by člověk neměl na sobě vůbec žádný make-up. Balen je v plastové lahvičce, která má dost úzké hrdlo, takže se nemůže stát, že by se vám ho vylilo příliš mnoho, možná naopak – občas chvilku trvá, než natřesete obsah k otvoru. Make-up obsahuje mořské minerály a kyselinu hyaluronovou, které zajišťují, aby pleť byla hebká a vyživená.

    Známka jako ve škole: 1

  • Bourjois City Radiance, 399 Kč

    Bourjois City Radiance, 399 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem

    Testovala redaktorka zdraví Irena:

    Make-up mne ihned zaujal svou překrásnou vůní. Je hodně krémový, štětcem dělal trochu šmouhy, lepšího výsledku sjednocené pleti dosáhl člověk při roztírání prsty. Krycí schopnost je střední, při dlouhodobém nošení spíš nižší. Přes den se mi nikde na tváři nehromadil. Vydržel určitě šest hodin, poté jsem měla pocit, že se trochu vytratil. Mám suchou a citlivou pleť, ale bez větších problémů make-up dodal potřebnou výživu, jemné krytí i zmatnění.

    Známka jako ve škole: 2

  • Artdeco Rich Treatment Foundation, 569 Kč

    Artdeco Rich Treatment Foundation, 569 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz nebo v síti parfumerií Douglas
    Autor: archiv firem

    Testovala redaktorka zdraví Irena:

    Tohoto make-upu stačí nanést opravdu málo. Rychle se vpíjí do kůže, kterou vyživí, hydratuje a nechá výborně sjednocenou a rozjasněnou. Štětec i prsty dosáhnou při roztírání stejného výsledku. Je spíše středně krycí, což mé pleti vyhovuje. Neměla jsem pocit masky na obličeji, nepotila jsem se pod ním a pleť zůstala matná a jednotná až do večera. Oceňuji balení, má "nanášecí lopatičku". Za mě s citlivou a sušší pletí, která potřebuje výživu a jemné krytí, naprostá spokojenost.

    Známka jako ve škole: 1

  • Sothys Make-up Teint Naturel, 1100 Kč

    Sothys Make-up Teint Naturel, 1100 Kč, koupíte na www.sothysmakeup.cz
    Autor: archiv firem

    Testovala módní redaktorka Andrea:

    S francouzskou kosmetikou Sothys se teprve seznamuji a zatím jsem nadšená. Svěží make-up vytvoří krásný "nahý" vzhled, takže pro někoho, kdo dává přednost přirozenému líčení, je jako stvořený. Po nanesení je pleť krásně sjednocená a sametová. Možná jedinou nevýhodou je, že poměrně málo kryje, což mně osobně tolik nevadilo. Ale pokud máte problematickou pleť a potřebujete nedokonalosti zamaskovat, s tímto make-upem to půjde těžko. Další nevýhodou může být také vyšší cena.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Rimmel London Lasting Finish 25h, 199 Kč

    Rimmel London Lasting Finish 25h, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Testovala módní redaktorka Andrea:

    Za málo peněz hodně muziky. To mě jako první napadne po vyzkoušení tohoto make-upu. Vyhovují mi konzistence, snadné roztírání i perfektní krytí. V této cenové relaci je to asi nejlepší make-up, který jsem kdy vyzkoušela. I dávkování pomocí pumpičky je podle mě ideální. Jedinou drobnou nevýhodou je, že v lahvičce ještě trochu make-upu zbylo, ale už ho nešlo vypumpovat. Ovšem za velmi příznivou cenu mi to ani tolik nevadilo.

    Známka jako ve škole: 1

  • Zuii Bio, krycí pudr s pudřenkou, 995 Kč

    Zuii Bio krycí pudr s pudřenkou, 995 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem

    Testovala kosmetická redaktorka Brigita:

    S tímto make-upem je to trošku složitější. V e-shopu ho totiž nabízejí jako krycí pudr, ale přitom jde o pudrový make-up. A je naprosto skvělý! Čistě přírodní složení bez parfemace bude vyhovovat všem typům pleti, včetně té přecitlivělé. Ideální je ho nanášet kulatým kabuki štětcem. Pokud máte sušší pleť, použijte pod něj výživný krém, jinak vám bude dělat mapy. Je tak krycí, jak si budete přát, protože ho můžete snadno vrstvit. Na pleti je neviditelný, vydrží celý den a netvoří mapy. Navíc na něj nemusíte používat pudr, protože pleť přirozeně zmatní. Až na vysokou cenu jsem naprosto nadšená!

    Známka jako ve škole: 1

  • Dermacol Caviar Long Stay, 349 Kč

    Dermacol Caviar Long Stay Make-up, 349 Kč, koupíte v síti drogerií nebo prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem

    Testovala redaktorka sexu Gábi:

    Tento make-up má ve víčku lahvičky prakticky umístěn také korektor v odpovídajícím odstínu. Ten krásně kryje nedostatky. Make-up se nanáší pomocí malé špachtličky, která je připevněna zevnitř k víčku. Je to dost praktické. Konzistencí mi make-up připomíná pařížskou šlehačku, možná je jen trochu méně nadýchaný. Výtažky kaviáru pomáhají pleti vypadat mladší a bez vrásek. Je velmi příjemný.

    Známka jako ve škole: 1

Autor: brig
Diskuse ke článku
.