Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Barvou roku 2017 je svěží zelená! Co na ni říkáte?

16. prosince 2016 | 06:00

Institut Pantone každoročně určuje barvu, která ovládne nejen naše šatníky, ale naplní i naše kosmetické taštičky a rozzáří bytové interiéry. Královnou příštího roku je svěží zelená barva Greenery. Líbí se vám?

Odborná porota složená z významných osob opět společně zasedla a vybírala barvu, která v příštím roce ovládne módní i kosmetický průmysl. Vítězem se stala zelená. Podle institutu Pantone znamená tento odstín nové začátky. Svěží tón má evokovat jarní dny, kdy příroda znovu zelená a lidé se díky tomu cítí mnohem lépe.

Odstín Greenery patří mezi neutrální tóny, které skvěle ladí se všemi ostatními. Klidně ho můžete kombinovat s pastelovými, sytými i trendy metalickými barvami.

Video se připravuje ...
Oficiální video k nové barvě roku 2017 • VIDEO: youtube.com_Pantone/BPŽ

Ještě pár dnů budou kralovat paletě barev modrá Serenity Blue a elegantní růžová Rose Quartz. Tedy barvy roku 2016, které byly tak trochu netradičně zvoleny obě najednou. Důvodem byly vyjádření prolínání ženského a mužského světa a podpora rovnoprávnosti pohlaví. Kromě toho průzkumy potvrdily, že oba odstíny působí velmi pozitivně na lidskou psychiku.