Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Český design: Toulavé boty do hospody

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
3. prosince 2016 | 06:00

Pokud ještě nemáte boty, které by vás doprovázely na bujarých večírcích nebo jen tak, když jdete s kamarády na drink, tak jste je právě našli. Tyhle tenisky se totiž jmenují Drinking Shoes, neboli pijácké boty, a stojí za nimi pěkní šprýmaři.

„Nejdříve bylo mým snem dělat zábavná trička, ale když jsem se vrátil z Ameriky, potkal jsem tři chlapy, kteří oživili starou továrnu na boty ve Zlíně, tak jsem si řekl, že bychom mohli zkusit zábavné boty,“ objasnil nám Vladimír Píš. Ten nezanevřel ani na ta vtipná trička. Jelikož dělají toulavé tenisky, mají k nim na tričku nápis: „Nemáme rádi šlapky.“

Materiál, který je použit na botách, je broušená kůže, která pochází z Itálie. Vybrat si můžete z několika barevných kombinací. Za jeden pár dáte zhruba patnáct set korun. Právě teď pracují hoši na další kolekci bot, takže se ještě máme na co těšit. Smysl pro humor jim nechybí, to je zřejmé i z jejich stránek na sociálních sítích. My na ně natrefili na Dyzajn marketu. Další bude na náměstí Václava Havla (na piazzettě Národního divadla v Praze) už 10. až 11. 12. a 17. až 18. 12. 2016.