Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šaty do rakve: Módní kolekce pro nebožtíky. Co na to říkáte?

26. listopadu 2016 | 06:00

Britský obchod Lyst šokoval své zákazníky, když připravil speciální kolekci pro zemřelé. Podle jejich průzkumů řeší oblečení do rakve naprostá většina lidí, ačkoli se o tom běžně nebaví. 

Přemýšleli jste někdy o tom, co chcete mít na sobě na smrtelné posteli? Někomu tato myšlenka možná přijde morbidní, ale rozhodně v tom nejste sami. Tutéž myšlenku si alespoň jednou položilo 85 procent lidí. Vyšlo to z průzkumu módní značky Lyst, která v návaznosti na to připravila pro své zákazníky speciální kolekci s názvem Over My Dead Body (Přes mou mrtvolu).

Průzkum dále odhalil, že 52 procent žen touží po tom, být ve svůj poslední den oblečeny v luxusních šatech. Samozřejmě by neměly chybět ani boty na podpatku. Ty by si obulo 45 procent žen. V džínách, tričku a teniskách, ve kterých tráví nejvíce času, by rozhodně na posledním rozloučení ležet nechtěly. Britská značka samozřejmě myslela i na muže, pro které také vytvořila speciální oblečení do rakve. Ti si mohou vybrat klasické košile, ale i koženou bundu, tenisky nebo kšiltovku.

A kolik jsou lidé schopni utratit za svůj poslední outfit? Podle průzkumu je 45 procent ochotných dát 350 až 499 liber, což je v přepočtu zhruba 11 až 16 tisíc korun. Když si oblečení na svůj poslední den vyberete, nemusíte si ho kupovat hned. Necháte si vytvořit speciální balíček, jehož součástí je informování vašich nejbližších o tom, co chcete mít na sobě. A za to si samozřejmě pořádně připlatíte. No co, pohřeb je jen jednou...

Speciální kolekce do rakve s názvem Over My Dead Body.
Autor: lyst.co.uk