Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Český design: Magdalena vyhlásila boj igelitovým sáčkům

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
7. listopadu 2016 | 06:00

Kapsičky na svačinky nebo lněné obaly na chleba, aby se udržel dlouho čerstvý a neokoral, to jsou produkty Magdaleny Hájkové. Množství igelitových obalů, které na celém světě produkujeme, mnoho lidí pobuřuje a tohle je jedna z možností, jak se jim vyhnout.

V nabídce Mags Bags jsou například takzvané chlebousky a chlebapsy, tedy ubrousky na chleba a kapsy na totéž. „Vevnitř je lněné plátno, protože chleba by měl být zabalený ve lnu, aby se nezapařoval, neplesnivěl a hezky dýchal. Takový obal se u nás velice těžko shání. Aby byl obal i hezký, sešíváme dohromady lněnou vrstvu a bavlněnou s potiskem,“ prozradila nám Magdalena.

Stejně tak si můžete pořídit větší nebo menší kapsičky na svačinky pro děti. Jsou praktické, protože mají uvnitř omyvatelnou vrstvu, tudíž stačí, když je obrátíte naruby a otřete. Dají se také prát v pračce, ale pozor na máchadlo, to rozhodně nepřidávejte, nebo vám svačina bude vonět jako aviváž. Větší kapsičky pořídíte za sto šedesát korun, malá kapsička je za sto čtyřicet. Chlebousek je za dvě stě šedesát. Magdalena prodává třeba na Dyzajn marketu, ale má také své webové stránky.