Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Módní ikona Michelle Obama: Jak se vyvíjel styl první dámy?

4. listopadu 2016 | 06:00

Od roku 2008, co se Michelle Obama stala první dámou, ovlivňuje svým jedinečným stylem celý svět. Jak se její šatník vyvíjel a co nejraději nosí?

Jako každá první dáma je svými možnostmi v oblékání samozřejmě omezená, ale Michelle Obama si umí najít svou vlastní cestu. Její outfity jsou vždy elegantní, přesto svým způsobem odvážné a inspirativní. Za každé příležitosti, ať už se jedná o formální událost, červený koberec nebo jen procházku se psem, je chic a zároveň moderní. Často nosí kousky od známých návrhářů, jako jsou Michael Kors, Jason Wu, Ralph Lauren nebo třeba Tom Ford.

Nejčastěji na ní uvidíte šaty s širokou sukní, ale nebojí se ani kalhot. V jejích outfitech většinou najdeme malou ozdobu v podobě pásku, brože nebo náhrdelníku. Michelle dokazuje, že i žena v politice může mít styl a nemusí se upínat jen na kostýmky a usedlou módu. Sama o svém manželovi prozradila, že módě nerozumí, a zmínila jeho častý komentář: „Žádné další boty nepotřebuješ, ty, které jsi měla včera, byly dobré.“ No nepřipomíná vám to něco?

Od roku 2008 se její styl změnil. Jako první dáma začínala v pouzdrových šatech a kostýmech, jejichž usedlost nabourávala hlavně výrazná barva. Později začala nosit nejen výrazné barvy, ale i vzory a moderní střihy. Michelle se zkrátka umí stylově a stále vhodně odvázat. Podívejte se do naší fotogalerie!


Video se připravuje ...
6 typů šatů, které musíte mít ve svém šatníku • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Markéta Tošnarová