Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Český design: Vegetariánka vyrábí veganské obojky pro vašeho psa

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
8. října 2016 | 06:00

Lucie Červíková má doma dva psy a je vegetariánka, která sklouzává k veganství. Vystudovala módní návrhářství, takže dělá i oblečení pro lidi, ale na zvířata ji to baví víc. Poslední dobou ji nadchl materiál, který je vlastnostmi velice podobný kůži a z něhož vyrábí odolné obojky.

Barney‘s Suits, jak se značka, pod kterou Lucie Červíková tvoří, jmenuje, vznikla na základě seriálu Jak jsem poznal vaši matku. V tomto seriálu je jednou z hlavních postav Barney, který má doma jednu místnost jen na své obleky, takže takový fešák bude i váš čtyřnohý kamarád.

„Úplnou novinkou, kterou si u nás můžete pořídit, je veganský obojek z korku. Materiál jsem na něj sháněla různě po Evropě. Je to alternativa kožených obojků, jsem totiž vegetariánka, takže jsem chtěla vymyslet nějakou jinou variantu. Korkovníku vždycky korek zase doroste, takže mu to nevadí. Co se vlastností týče, tak je tenčí než kůže, hodně pružný a neodírá se, je omyvatelný, zkrátka ideální na obojek,“ vysvětlila nám Lucie. Tu můžete najít například na Dyzajn marketu. Další se totiž koná v prosinci.