Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Stylové dlouhé svetry: Jaký vám nesmí chybět v šatníku?

26. září 2016 | 06:00

Pokud patříte mezi milovnice měkoučkých a hřejivých svetrů, máme pro vás dobrou zprávu. Pleteniny jsou letos na podzim a v zimě obrovským módním hitem. Jedním z nejoblíbenějších kousků jsou ležérní kardigany. Podívejte se, jaké jsou v kurzu.

Klasický dlouhý otevřený svetr s dlouhým rukávem, neboli kardigan, pochází – stejně jako kalhoty, trenčkot nebo třeba bomber – z pánského šatníku. Průkopnicí není nikdo jiný než módní ikona Coco Chanel, která z něj vytvořila ryze ženský trend a proměnila ho v nadčasovou klasiku.

Sluší nám všem!

Splývavé kardigany milujeme především proto, že sluší úplně všem bez rozdílu věku a typu postavy. Pokud vás tedy trápí nějaké to kilo navíc v oblasti bříška, je pro vás delší svetr jako stvořený. Ženy, které chtějí zase zamaskovat širší boky nebo silnější stehna, by měly sáhnout po maxi délce, která kritické partie zamaskuje. Nejvíce ale všem typům postavy lichotí, když si do pasu přes svetřík uvážete pásek.

Pokud si chcete alespoň jeden kardigan pořídit, sáhněte po šedém nebo béžovém. Ty jsou totiž právě teď nejvíce v kurzu. Na rozdíl od svetříků se vzory. Od těch si letos dejte pauzu. Jediný vzor, který se probojoval i do letošní sezony, je proužek.

Vrstvěte

Stylové a ležérní kardigany vypadají nejlépe dohromady s džínami, jednobarevným tričkem nebo halenkou a pohodlnými botami. Když si ale pořídíte super univerzální kousek, můžete ho klidně obléknout i přes šaty nebo sukni a obout lodičky.



Nebojte se ani vrstvení, které je právě teď na podzim nejoblíbenější. Na dlouhý kardigan klidně oblékněte kratší kožený křivák a omotejte se maxišálou. Noste ho přes delší svetry i vesty, které vás dokonale zahřejí.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!