Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Reportáž z obchodů: Slevy za pár dnů končí a přicházejí podzimní kolekce. Jak vypadají?

10. srpna 2016 | 06:00

Léto sice ještě není u konce, ale sezonní slevy už za pár dnů skončí. Už teď stále více místa v obchodech zabírají nové podzimní kolekce. Zjistily jsme, co ještě ve slevách seženete a jak vypadají zbrusu nové podzimní kousky.

Většina obchodů s módou stále ještě nabízí oblečení ve slevách, ale letní kolekce jsou už pochopitelně hodně probrané. Našly jsme pro vás ty nej kousky, které ještě stojí za to! V obchodech C&A jsou to letní šaty všemožných střihů za 250 korun a tílka a trička v různých barvách za 99 korun. Topy najdete i v H&M, kde jich ve slevách zbylo opravdu hodně. V Camaeiu teď pořídíte všechny kousky za 100, 150 nebo 200 korun.

V Lindexu je zase většina letních kousků, které ještě zbyly, ve slevě až 70 %. Když si vyberete zlevněný kousek v Reserved, rovnou si pořiďte i druhý, protože za ten levnější zaplatíte ještě 50 % z akční ceny. Ne všechny obchody se ale snaží zbavit se všech svých letních kousků. Zatímco ve většině obchodů už plavky seženete jen stěží, v Marks & Spencer jsou plavky za plnou cenu a slevy vůbec žádné už nenajdete.

Nové podzimní kolekce

První podzimní kolekce jsou už v obchodech. Nejčastější barvy letošního babího léta budou khaki, hnědá a cihlově červená. Pokud to nejsou zrovna vaše oblíbené barvy, nebojte se, že by všechny obchody byly jako přes kopírák. Například v Orsay je podzimní kolekce námořnická. Převažují červené, tmavě modré a pruhované kousky.

V nových kolekcích najdete především lehké podzimní bundičky. Nejčastěji koženkové ve všemožných barevných provedeních, klasické trenčkoty a bombery v khaki, černé, vínové nebo metalické barvě. Dalším kouskem, který v aktuálních podzimních kolekcích najdete velmi často, jsou teplákové kalhoty. Ty budou už třetím rokem tím kouskem, který musíte ve svém šatníku mít.

Přečtěte si více o tom, jaké jsou módní trendy