Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Česká móda: Pořiďte si konopné tenisky, džíny nebo tričko

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
7. srpna 2016 | 06:00

Česká značka Bohempia vyrábí módu z konopného vlákna. Ve svém sortimentu mají trička, džíny, kšiltovky nebo třeba tenisky, které jsou vyrobeny z kvalitních přírodních materiálů – konopí a kaučuku. Proč právě konopí? Na to jsme se zeptali zakladatele značky Tomáše Rohala.

Ryze česká značka nabízí kromě konopných triček, tenisek, ponožek, mikin a džínů také módní doplňky v podobě čepic, pásků nebo rukavic. Najdete tu i doplňky do domácnosti, jako jsou ručníky nebo utěrky. Říkáte si, proč právě konopí?

Jedním z důvodů, proč je konopí lepší než bavlna, je ekologičnost pěstování. Konopí potřebuje při pěstování o 95 % méně chemie a o polovinu méně vody. Další velkou výhodou je jeho funkčnost. Díky termoregulaci vás konopné oblečení v létě ochladí a v zimě zahřeje. Také je antibakteriální a saje mnohem více vlhkosti než právě zmiňovaná bavlna.

Konopné tenisky

Vlajkovou lodí značky jsou plátěné tenisky, které jsou vyrobeny z konopného vlákna a přírodního kaučuku. Textilní část a podrážka nejsou spojeny lepidlem, jako tomu bývá u ostatních bot, ale jsou k sobě přitavené teplem. Tenisky jsou výjimečné také korkovou podpatěnkou, která tlumí otřesy a přispívá k lepšímu držení těla.

Sledujte náš seriál o české módě!